Antena Meniu Search
x

Moș Petru s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani: "Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă" (Video)

Un bătrân de 92 de ani din comuna Văculești, județul Botoșani, infectat cu noul coronavirus și internat la spitalul județean "Mavromati" a fost declarat vindecat și chiar externat. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.05.2020, 12:19

Petru Alexii s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani
Moș Petru s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani: Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă - capturi video YouTube Somax TV
  • Petru Alexii și-a sărbătorit ziua de naștere pe patul de spital. 
  • După ce a învins boala, bătrânul vrea să se refacă pentru a putea munci din nou în grădină.

Soții Petru și Maria Alexii, doi bătrâni în vârstă de 92 şi respectiv 84 de ani, dar și fiica acestora, au reuşit să câștige lupta cu noul coronavirus, după ce au stat internaţi câteva săpătmâni bune în spital.

Cei trei s-ar fi infectat la finalul lunii martie, după ce Maria, soţia bărbatului, a fost internată în Spitalul Judeţean Suceava. La două zile după ce femeia s-a întors acasă, soţul său a început să se simtă rău.

"M-au luat frigurile, eram în stare să mă bag în sobă. I-am spus soției să sune la salvare că mă pierd, mă duc...", își amintește bunicul Petru.

Bătrânul a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Dorohoi, însă medicii de acolo au decis să îl transfere la spitalul județean "Mavromati", unde a rămas internat după ce testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv. 

La scurt timp, în salonul lui Petru au ajuns și soția și fiica acestuia, confirmate și ele cu Covid-19. Din fericire, tratamentul a funcționat pentru toți trei, astfel că întreaga familie a fost declarată vindecată și externată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bătrânul și-a sărbătorit ziua de naștere în spital

Petru Alexii a împlinit 92 de ani în timp ce se afla pe patul de spital. 

"Am plâns. Pe de o parte am plâns, pe de altă parte spuneam că am atins fericirea să ajung la vârstă asta. Paştele tot în spital l-am petrecut şi am plâns", spune cu lacrimi în ochi bătrânul.

Deși are o vârstă venerabilă, Petru Alexii a revenit la viaţa de dinainte de îmbolnăvire, dar recunoaşte că după perioada de spitalizare se simte mult mai slăbit.

"A fost greu de tot. Eram distrus, eram deshidratat", a mai spus moș Petru, potrivit Somax TV.

Acum, bătrânul vrea să se refacă pentru a putea munci din nou în grădină.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Moș Petru s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani: "Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă" (Video)