Antena Meniu Search
x

Poliția Română, eforturi concentrate pentru Pian și „orchestra” de interlopi

Nimeni nu este mai presus de lege. Epopeea morţii şi înmormântării lui Emi Pian, lider interlop din clanul Duduianu, ne arată puţin altceva. Cortegiul funerar a fost păzit de poliţişti, iar cimitirul a fost închis muritorilor de rând, special pentru înmormântarea lui Pian. Ministerul Afacerilor Interne se felicită pentru acţiune, în timp ce voci din Poliţie spun că mulţi angajaţi au fost umiliţi şi reduşi la statutul de gardă de corp pentru mafioţi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.08.2020, 20:27

Vezi și
  • Cortegiul funerar a fost păzit de poliţişti, iar cimitirul a fost închis muritorilor de rând, special pentru înmormântarea lui Pian
  • Voci din Poliţie spun că mulţi angajaţi au fost umiliţi şi reduşi la statutul de gardă de corp pentru mafioţi

Înmormântare pe repede înainte pentru Emi Pian. Familia a decalat, contrar aşteptărilor, funeraliile şi, la ora 8 dimineaţa, liderul interlop a fost condus pe ultimul drum. Cu mare alai şi dublă măsură din plin: cortegiu funerar păzit de poliţişti, covor roşu acoperit de flori, cântece de jale şi dedicaţii.

Florin Salam: Uite s-a schimbat soarta, cimitiru-i viaţa mea! 

Sorin Copilul de aur: Of, Cristina meaaaaa!

Dubla-măsură n-a lipsit nici la cimitir. Muritorii de rând n-au mai putut intra: pentru înmormântarea lui Emi Pian s-a pus lacătul pe uşă. La propriu. 

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Ce v-au spus?

Femeie: Să aşteptăm, ei sunt tari şi mari. Doamne fereşte, maica Domnului. Cum să închidă cimitirul? Nici la Regele Mihai n-am văzut aşa ceva. Ce să mai zic? 

Poliţiştii şi membrii clanului Duduianu s-au asigurat, cot la cot, că numărul celor participă la înmormântare nu depăşeşte 50. Curioşii au fost ţinuţi deoparte de oamenii legii. Au intrat doar cei de pe listă. Printre VIP-urile cu acces la funeralii a fost Florin Salam. Tatăl lui Emi Pian nu a primit învoire la Penitenciarul Rahova ca să îşi îngroape fiul. 

După o săptămână în care şi-au aruncat ameninţări de război, în ziua înmormântării lui Emi Pian, clanurile au avut doar mesaje de pace. E greu de intuit motivul schimbării. Cert este că familia lui Pian dă de înţeles că nu s-au plătit şi nu se vor plăti bani pentru a stinge răfuiala.

Frate Emi Pian: Să îi aresteze şi pe cei care l-au pus să-l omoare. Au vrut să mă omoare şi pe mine acum 3 ani. Din cauza la bani, la afaceri, la prieteni. Noi suntem oameni modeşti, fini, nu avem treabă cu nimeni, nu deranjăm. Mie mi s-a oferit 100.000 pentru tăietura asta. Nu am luat. nici pentru fratele meu nu există vreo sumă.

George Pian, vărul lui Emi Pian: Eu nu mă răzbun pe nimeni, e Dumnezeu sus care consider că el face dreptate și Poliția Română, fără ei pe străzile din România ar fi haos. Poliția face dreptate oricui și nu iartă pe nimeni. 

Poliţia se felicită pentru gestionarea situaţiei

Şi, mai ales, îşi arogă meritele pentru că înmormântarea cu surle şi trâmbiţe n-a fost totuşi şi cu violenţă. 

Comisar-şef Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI: Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omenești, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice.

Locotenent Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmeria București: Acolo unde au fost constatate încălcări ale legii, Jandarmeria a aplicat măsuri în consecință. Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei

De la moartea lui Emi Pian, în jurul vilelor clanului, a fost format un perimetru de securitate, cu forţe de ordine, maşini de poliţie şi garduri, ca la proteste sau pelerinaje. Însuşi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a venit la reşedinţa Duduienilor, situată peste drum de peniteniciarul Rahova.

O mobilizare ruşinoasă, spun mai multe voci din Poliţie. Într-un mesaj publicat de Adevărul, un mascat e revoltat că oamenii legii au ajuns gărzi de corp pentru interlopilor. 

Mascat, pentru Adevărul: Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi sefii Poliţiei mănâncă din palma lumii interlope. Iar amenzile date unor X sunt apă de ploaie (...). Poliţia şi-a dat examenul neputinţei la măsuri şi când a coborât în stradă Berechet, fiu de Împărat, ca să empatizeze cu ei. Hai mă, pe bune?

Cosmin Andreica, sindicat Europol: E clar că vorbim despre o umilinţă şi prejudiciu adus imaginii Poliţiei Române. Sunt colegi care deja au primit repulsia cetăţenilor. Li s-a reproşat că în cazul lor se aplică legea şi în cazul Duduienilor nu se aplică. 

Pentru că uneori, în faţa legii, unii sunt "mai egali" decât alţii. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Poliția Română, eforturi concentrate pentru Pian și „orchestra” de interlopi