Antena Meniu Search
x

Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu cuțitul și sabia la Fălticeni, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat

Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu cuțitul și sabia la Fălticeni, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat. Tinerele agente au fost chemate prin apel 112 la un scandal în stradă, fără să bănuiască ce le așteaptă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 16.06.2020, 07:45

Polițiste Fălticeni
Andreea Filip (stânga) și Sânziana Ciobanu, polițistele atacate la Fălticeni - Facebook Poliția Română
  • Una dintre cele două tinere e agent de poliție de doar un an și jumătate.
  • Bărbatul care le-a atacat a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu cuțitul și sabia la Fălticeni, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat. Tinerele agente au fost chemate prin apel 112 la un scandal în stradă, fără să bănuiască ce le așteaptă.

Două tinere agente de poliție din Fălticeni au fost atacate în plină stradă de un scandalagiu băut înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni și cu o sabie. Andreea și Sânziana au reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze pe bărbatul care le atacase. Atacul a avut loc luni de dimineață, după ce un tânrăr de 25 de ani s-a luat la bătaie cu un bărbat de 40 de ani. 

Tânărul, Iulian S., a fost lovit de mai multe ori și și-a sunat tatăl, Ion S, 50 de ani, care a apărut la locul scandalului înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni și o sabie. Între timp martorii sunaseră la 112 și la fața locului a ajuns un echipaj de poliție și  salvare.

În echipaj erau tinerele agente Andreea Timofte și Sânziana Ciobanu, pe care bărbatul le-a atacat, agresiv și în stare de ebrietate. După ce alovit autospeciala de poliție cu sabia, apoi salvarea care sosise și ea la fața locului. Ion. S s-a repezit cu cuțitul asupra celor două polițiste.

Pe acelaşi subiect

"La fața locului a fost găsit doar bărbatul de 25 de ani, în sprijinul acestuia sosind la scurt timp și tatăl său, un alt bărbat din municipiul Fălticeni, în vârstă de 50 de ani. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și având asupra sa o sabie artizanală și un cuțit de mari dimensiuni a turbulat ordinea și liniștea publică încercând să-l caute pe agresorul fiului său. 

În acel moment, echipajul de serviciu format din două agente de poliție dar și doi polițiști locali a intervenit prompt. Polițistele au reușit după pulverizarea spray-ului iritant lacrimogen să îl imobilizeze pe agresorul de 50 de ani și de asemenea ulterior să îl încătușeze și să îl conducă la sediul de poliție.", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu, în urma evenimentelor de la Fălticeni.

"Voia să dea și în noi cu acel cuțit. Eu am încercat să fug după fiul lui, dar nu am ajuns să îl prind. Am revenit la colega mea și am încercat să o ajut pentru a-l încătușa pe domnul care a făcut tot  acest show. L-am încătușat, au fost chemate echipele operative.", a spus Sânziana.  

"A sărit cu un cuțit asupra noastră. De asta am și fost nevoite să folosim spray-ul lacrimogen.", a completat Andreea.

"Andreea și Sânziana sunt colegele noastre din cadrul I.P.J. Suceava, pe care, astăzi, le felicităm, pentru modul profesionist în care au intervenit în aplanarea unui conflict, provocat de un bărbat înarmat cu o sabie.

Rezultatul: agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.", a fost postarea de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Andreea Timofte e agent de poliție de 4 ani, în vreme ce Sânziana Ciobanu e agent de un an și jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu cuțitul și sabia la Fălticeni, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat