Antena Meniu Search
x

Povestea veteranului de 91 de ani, vaccinat anti-COVID. Sabin Husariu a făcut primul vaccin după 85 de ani

Un veteran de război în vârstă de 91 de ani s-a vaccinat împotriva COVID-19, acesta fiind și primul vaccin făcut de Sabin Husariu după 85 de ani. La vârsta de 6 ani, veteranul a mai fost imunizat împotriva variolei.

de Redactia Observator

la 23.02.2021, 10:59

Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19
Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un veteran de război în vârstă de 91 de ani s-a vaccinat împotriva COVID-19, acesta fiind și primul vaccin făcut de Sabin Husariu după 85 de ani. La vârsta de 6 ani, veteranul a mai fost imunizat împotriva variolei.

Sabin Husariu, în vârstă de 91 de ani, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala “Avram Iancu” Cluj, s-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca senin și încrezător pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei, au transmis reprezentanții campaniei de vaccinare, pe Facebook.

Veteranul de război a ales să se vaccineze pentru că „a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului”.

Bilanţ vaccinare anti-Covid în România

803.098 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

Citește și:

Situația epidemiologică în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru luni, 22 februarie 2021, că au fost înregistrate 1.634 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 6.279 teste RT-PCR și 3.976 teste rapide antigenice.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 781.329 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

725.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.634 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Povestea veteranului de 91 de ani, vaccinat anti-COVID. Sabin Husariu a făcut primul vaccin după 85 de ani