Antena Meniu Search
x

Video Presupusul criminal al Beatei Molnar, încătușat la Oradea. Iubitul tinerei ucise și abandonate pe câmp se ascundea într-un vagon dezafectat

Iubitul tinerei ucise şi abandonate pe un câmp din Bihor a fost găsit, noaptea trecută, de poliţişti. Bărbatul de 43 de ani se ascundea într-un vagon dezafectat din Oradea. În maşina în care a fost văzut pe camerele de supraveghere, agenţii au găsit şi o geantă a victimei. Bărbatul a fost dus la audieri în Cluj-Napoca, după are a fost reţinut pentru 24 de ore.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.05.2022, 08:16

Vezi și

De ce ai omorât-o pe Beata? Îţi pare rău? Ce s-a întâmplat?

Iubitul doctorandei de 30 de ani, care a fost găsită moartă pe un câmp, a fost găsit, noaptea trecută, de poliţişti. Bărbatul, care era căutat de mai multe zile, era în Oradea şi se ascundea într-un vagon dezafectat din gară. 

V-aţi certat? Ce s-a întâmplat?

În apropiere a fost găsită şi maşina în care bărbatul a fost văzut ultima oară alături de tânăra ucisă. Înăuntru, poliţiştii au descoperit un sac de dormit roz, dar și geanta femeii.

Pe acelaşi subiect

În maşină aveţi ceva? Obiecte interzise, arme? Arme albe, arme de foc?

Presupusul criminal, reținut pentru 24 de ore

Desfăşurarea de forţe i-a alarmat pe locuitorii din zonă.

Mai ales când au aflat cine se ascundea lângă ei.

"Eşti în pericol, efectiv. Putea să vină, să sară gardul şi la fel să reacţioneze şi cu noi", spune o tânără. "Se ascundea şi ne putea omorî şi pe noi. Uitaţi, noră-mea acum a venit de la lucru. Se dă jos din maşină, deschide poarta şi poate intra să omoare", declară îngrozită o femeie.

Bărbatul, care nu a vrut să dea multe detalii anchetatorilor, a fost dus apoi la sediul IPJ Bihor. De aici a fost preluat de o echipă de procurori care l-a dus în Cluj-Napoca pentru audieri.

După câteva ore de audieri, aici, la parchetul de pe lângă tribunalul Cluj, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Astăzi urmează să fie adus din nou dar în faţa unui judecător, cu propunere de arestare preventivă.

Cadavrul a fost găsit într-un sac, pe un câmp din Bihor

Beata a fost văzută ultima dată în maşina condusă de iubitul ei sâmbăta trecută, în drum spre Cascada Valul Miresei din Cluj. A fost găsită ulterior într-un sac de gunoi, stangulată, ascunsă în tufişuri, sub crengi, în judeţul Bihor.

Într-un acces de furie, cel mai probabil, spun surse Observator, bărbatul de 43, fost profesor universitar, ar fi ucis-o. Înainte de a pleca spre Bihor, barbatul a venit aici, la garsoniera tinerei, unde a stat timp de 15 minute. Din bucătaria acesteia a luat și sacii menajeri cu care mai apoi a acoperit cadavrul. Polițiștii au sigilat acum ușa.

Tânăra ştia de trecutul violent al bărbatului

La Corniţel, în Bihor, pe marginea unui şanţ, într-un loc plin cu gunoaie, ar fi aruncat cadavrul. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ar mai fi condus câteva zeci de minute şi s-ar fi oprit la un restaurant. Camerele de supraveghere l-au surprins pe bărbat la volanul maşinii prin localitatea Borod, foarte aproape de locul în care a fost găsit cadavrul. De aici i s-a pierdut urma.

Anchetatorii i-au dat maşina în urmărire şi au făcut apel la polpulaţie să sune la 112 dacă îl văd. Până să-l găsească pe bărbat, anchetatorii i-au conturat şi profilul psihologic. Era un tip galant la început de relaţie. Dar apoi lucrurile se schimbau. Era violent cu partenerele sale şi avea anumite fixaţii. Le punea, de exemplu, să îi trimită mesaje doar la ore și minute pare. 

Iar filmuleţele pe care le regiza stau mărturie. Imaginile îl arată ca un tip retras, care nu-şi găseşte locul. Beata ştia de trecutul violent al bărbatului, iar prietenii o avertizaseră. Însă i-ar fi dat o şansă. După ce individul îşi bătuse fosta iubita în urmă cu doi ani, tânără doctorand îl înlocuise la catedră. La universitate Sapienţia s-au şi cunoscut. Cei doi îşi începuseră relaţia la sfârşitul anului trecut. 

"Este o nevoie exagerată de control, un simptom specific anumitor tulburări. O obsesie pentru perfecţiune", a declarat Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară.

Beata, plânsă de foștii colegi și profesori

Foştii colegi o descriu pe Beata ca o tânără la locul ei, cu un viitor strălucit în faţă. Mereu amabilă, zâmbitoare şi respectoasă. Studiase la un colegiu de arte, făcea voluntariat şi absolvise facultatea de litere la Universitatea Babeș-Bolyai.  

"Este incredibil, nici nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E un şoc pentru toată lumea. Era extraordinară şi un suflet bogat", spune o fostă colegă de liceu.

"Aşa o moarte tragică, rămânem stupefiaţi", mărturisește un profesor de liceu.

Imediat după ce i-au găsit cadavrul, poliţiştii au scotocit aparatamentul bărbatului. Au căutat orice informaţii care să-i ajute să-l găsească mai repede.

"A venit poliţia şi a spart uşa", spune vecina presupusului criminal. Poliţia a ajuns şi la casa părinţilor săi din Arad. Au vrut să afle dacă oamenii ştiu unde ar putea fi fiul lor.

Trupul tinerei a fost ridicat astăzi de la IML, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Presupusul criminal al Beatei Molnar, încătușat la Oradea. Iubitul tinerei ucise și abandonate pe câmp se ascundea într-un vagon dezafectat