Antena Meniu Search
x

Primul român suspect de coronavirus, în Europa. Bărbatul e hotelier şi a fost izolat în spital

Primul român suspect de coronavirus, în Europa, e din Italia. Bărbatul e hotelier şi a fost izolat în spital, la Roma, după ce a intrat în contact cu doi turişti chinezi care au fost confirmaţi purtători ai virusului.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 31.01.2020, 13:32

Român suspect coronavirus
Primul român suspect de coronavirus, în Europa. Bărbatul e hotelier şi a fost izolat în spital - Corriere.it

Primul român suspect de coronavirus, în Europa, e din Italia. Bărbatul e hotelier şi a fost izolat în spital, la Roma, după ce a intrat în contact cu doi turişti chinezi care au fost confirmaţi purtători ai virusului.

Un lucrător de la Hotel Palatino, din Roma, e al treilea caz suspect de purtător de coronavirus din Italia. El munceşte în același hotel în care doi turişti chinezi au locuit şi ulterior au sot testaţi pozitiv la virus. 

Bărbatul, un român în vârstă de 42 de ani, a fost izolat și apoi internat la Spallanzani, scrie corriere.it.

După cei doi turiști chinezi care au avut rezultate pozitive la testele pentru coronavirus şi alţi doi italieni suspecţi, o nouă alarmă s-a dat la Roma. Este vorba despre un bărbat care aproape sigur a intrat în contact cu cuplul de chinezi bolnavi.

Pe acelaşi subiect

Este un muncitor român de 42 de ani, Marian C., care lucrează la Hotel Palatino din via Cavour, unde chinezii stăteau în capitală. Și unde, după ce a fost sigilate imediat, camera în care erau cazați a fost decontaminată de Autoritatea Locală de Sănătate.

Românul a ajuns în camera de urgență a spitalului din Tivoli în jurul orei 17:00, joi, plângându-se de simptomele gripei: febră mare și tuse. Dar când i-a spus asistentei Triage că lucrează la Hotel Palatino, unde camera turiştilor chinezi contaminaţi cu coronavirus a fost imediat sigilată, protocolul pentru boli infecțioase a fost declanșat. 

Pacientului i s-a asigurat apoi o mască și a fost plasat izolat într-o cameră dedicată unor astfel de situaţii. Comunicarea către 118 a fost de asemenea imediată, s-a trimis o ambulanță pentru transferul de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma.

Cel mai devreme, rezultatele testelor care vor spune clar dacă românul are sau nu coronavirus vor fi gata vineri, nu la ora 15:00 ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primul român suspect de coronavirus, în Europa. Bărbatul e hotelier şi a fost izolat în spital