Antena Meniu Search
x

Răpirea Alexandrei Măceşanu a fost filmată! Imagini exclusive cu momentul în care Gheorghe Dincă o imobilizează pe fată

Avem dovada că Alexandra Măceşanu putea fi găsită, la scurt timp de la primul apel la 112. Răpirea ei a fost filmată. Imaginile de pe camerele de supraveghere, obţinute în exclusivitate de Observator, arată momentul în care Gheorghe Dincă opreşte maşina şi se mută pe bancheta din spate, pentru a o imobiliza pe fată.

de Redactia Observator

la 07.09.2019, 20:39

Vezi și

Avem dovada că Alexandra Măceşanu putea fi găsită, la scurt timp de la primul apel la 112. Răpirea ei a fost filmată. Imaginile de pe camerele de supraveghere, obţinute în exclusivitate de Observator, arată momentul în care Gheorghe Dincă opreşte maşina şi se mută pe bancheta din spate, pentru a o imobiliza pe fată.

Chiar şi sechestrată, Alexandra i-a condus pe poliţişti la imagini. Aceştia au văzut filmarea, la mai puţin de cinci ore de la apelurile la 112, dar au lăsat să treacă încă 14 ore până când au descins în casa ororilor. 

Sunt imagini suprinse de camerele de supraveghere de lângă Liceul Mihai Viteazul din Caracal. Pe 24 iulie, Dincă opreşte maşina pentru a o imobiliza pe Alexandra. 

Într-unul dintre unghiuri, maşina este vizibilă în întregime. Se văd clar geamurile fumurii din spate şi luneta, cârligul de remorcare, bandouri negre pe bara din spate şi numărul de înmatriculare. Chiar Alexandra i-a condus pe poliţişti către aceste imagini, când era deja sechestrată în casa lui Dincă. Pe 25 iulie, la 11 şi 29 de minute a vorbit ultima dată la telefon, cu poliţistul Constantin Pistol. I-a spus că maşina a oprit în dreptul Liceului, că a stat mai multe minute, timp în care ea a fost imobilizată cu forţa. 

"Alexandra, într-adevăr, a dat nişte descrieri, aceste descrieri putând fi localizate, înregistrate de camerele video din zonă şi am observat, fiind notoriu, că aceste date nu au fost exploatate.", spune Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, cealaltă fată răpită de Dincă. Imagini neexploatate care ar fi putut deschide uşa casei în care se afla Alexandra. Când încă era în viaţă. 

Iată filmul complet surprins pe camere. Prima imagine cu maşina lui Dincă este din Caracal. La ora 10:00, acelaşi autoturism este filmat de camerele de supraveghere ale unei benzinării de pe Strada Carpaţi. După două minute ajunge pe strada Târgu Vechi, în dreptul Liceului Mihai Viteazul. 

La ora 10 şi 22 de minute maşina pleacă şi este văzută, doar un minut mai târziu, pe altă cameră, pe aleea Stadionului, înspre strada Craiovei, adică exact strada pe care se află şi casa ororilor. 

Toate aceste detalii au fost consemnate de un ofiţer de poliţie de la Biroul Investigaţii Criminale din Caracal în data de 25 iulie. Anca Ancuţa, procuror şef pe lângă Tribunalul Olt: "Acea Unitate de Parchet (n.r. Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal) a fost sesizată de către lucrătorii de poliţie la ora 15:30. S-a înregistrat un dosar penal la Parchetul Caracal sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate." 

Cu toate aceste detalii pe masă, casa lui Gheorghe Dincă a fost localizată la ora unu şi jumătate noaptea, spunea atunci şefa procurorilor din Olt. După alte patru ore şi jumătate de la localizare, când s-a făcut lumină, anchetatorii au intrat în locuinţă. Atunci a început coşmarul familiilor Melencu şi Măceşanu. 

O lună jumătate a trecut de la deschiderea dosarului şi informaţiile oficiale sunt, în continuare, controversate.

Rămâne şi misterul telefonului Luizei. Bunicul ei a primit iar notificări care i-au pus la grea încercare emoţiile.

Ancheta continuă. Gheorghe Dincă urmează să fie expertizat psihiatric şi supus testului poligraf. Astăzi, surse din Justiţie au confirmat că un procuror şi trei poliţişti din Caracal vor fi puşi sub învinuire în dosarul de abuz în serviciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Răpirea Alexandrei Măceşanu a fost filmată! Imagini exclusive cu momentul în care Gheorghe Dincă o imobilizează pe fată