Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui elev care a dat simularea la română la Bac: "De o lună stau și învăț, de abia așteptam"

Liceenii au susținut simularea la română la bacalureat. Un număr de 119.614 elevi din cei peste 147.000 înscrişi la începutul acestui an şcolar în clasele a XII-a şi a XIII-a au fost prezenţi, luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul simulării Bacalaureatului. Dintre aceștia, 12 au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 16:10

Vezi și

Elevii de liceu au susținut astăzi proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul simulării Bacalaureatului. Fiecare dintre ei s-a pregătit mai mult sau mai puțin, în funcție de importanța pe care au dat-o acestei etape din viața lor, care îi pregătește pentru examenul maturității. 

Ce spun elevii despre Simularea examenului de Bacalaureat

Elev: De o lună încontinuu stau și învăt, de abia așteptam.

Reporter Observator: Cât de importantă este simularea asta pentru voi?

Pe acelaşi subiect

Elev: Deloc, chiar deloc. 

Reporter Observator: Vă ajută cu ceva?

Elev: Nu, bacul ne ajută. Am venit s-o dăm să nu ne luăm absențe.

Subiectele la Simularea examenului de Bacalaureat 2023, proba de limba română

La Subiectul I elevii au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Pe baza acestuia erau 6 cerințe, 5 cu 6 punte și una cu 20 de puncte. Astfel, primul subiect valora 50 de puncte. Subiectul al II-lea a avut în prim plan poezia Versuri a lui Tudor Arghezi. Un text de 50 de cuvinte în care să fie comentată relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Doar 10 puncte a avut acest subiect. La subiecutul al III-lea, elevii au avut de scris un eseu despre basmul popular Harap Alb, potrivit edupedu.ro.

Emoţiile vor continua mâine, cu proba obligatorie a profilului, adică matematica sau istorie. Miercuri, 28 martie, este programată proba la alegere, urmată de cea la limba maternă, care va fi susţinută joi. Rezultatele vor fi anunţate pe 6 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția unui elev care a dat simularea la română la Bac: "De o lună stau și învăț, de abia așteptam"