Antena Meniu Search
x

Video Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"

Facem ce facem şi sfârşim tot la cozi interminabile la fiecare început de vacanţă. Aproape 200.000 de oameni au dat năvală la graniţe pentru a petrece minivacanţa în Bulgaria, Grecia, Ungaria sau Austria. La Giurgiu şi Nădlac, cozile de maşini s-au întins pe aproape şapte kilometri şi turiştii au aşteptat chiar şi patru ore. De plictiseală, unii şi-au jucat norocul în trafic la zaruri.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 01.06.2023, 19:17

Vezi și

Alegerea a fost simplă pentru mulţi români în minivacanţă: au mers spre alte zări şi alte ţări. Iar în vămi a fost haos.

Alin Burcea, fondatorul unei agenţii de turism: Se aşteaptă patru ore ca să ieşim din ţară.

Nervii şoferilor au fost greu încercaţi: la prânz, de exemplu, viteza de deplasare era de doar 300 de metri pe oră. 

Timp de aşteptare Vama Giurgiu

Pe acelaşi subiect

ora 12:00 -   60 minute

ora 13:00 - 120 minute

ora 14:00 - 120 minute

ora 15:00 - 120 minute

ora 16:00 - 120 minute

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Aşa arată vama Giurgiu - Ruse. O coloană uriaşă de aproximativ 7 kilometri. Timp de aşteptare, cel puţin 3-4 ore. În coadă, turişti români care au decis să petreacă această minivacanţă peste graniţele ţării, în Bulgaria. 

Unii turişti şi-au jucat norocul în trafic la zaruri

Au fost şi şoferi care au crezut că vor mai scurta din calvar dacă aleg drumul prin Giurgiu.S-au înşelat. Pe străzile principale a fost de 25 de ori mai aglomerat decât într-o zi normală, spun poliţiştii. 

Chiar dacă a lucrat la capacitate maximă, personalul de la frontiera din Giurgiu nu a făcut faţă fluxului de călători. Până la ora 17:30, peste 45.000 de oameni au trecut graniţa. 

Raluca Stan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Giurgiu: S-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară peste 5.000 de mijloace de transport şi 25.000 de pasageri. Se circulă pe Podul Prieteniei pe câte o bandă pe sens. Problema este infrastructura punctului de frontieră. 

Cei mai mulţi spun că îşi asumă chinul de a aştepta cu orele în trafic pentru a se bucura de vacanţă la bulgari.

Turist: Pentru că România este foarte scump! Mă duc cu 1.200 de lei, doi adulţi, doi copii, patru zile all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia.

Şi la intrarea în Grecia punctele de frontieră au fost pline. 

Dan Andrei Drăgan, administrator Forum Grecia: Foarte mulţi români au început să vină încă de ieri. Au stat destul de mult vămi. Dacă la Makaza am vorbit de o oră timp de aşteptare, din păcate, în România, la taxa de pod au aşteptat unele persoane şi 3-4 ore. Revin în Grecia an de an, este un raport calitate preţ mult mai bun.

Şi drumul spre Ungaria şi Austria s-a împotmolit în vămile româneşti

La Nădlac II, timpii de aşteptare pentru trecerea frontierei au depăşit două ore. Ministerul Afacerilor Externe a emis încă de acum două zile o atenţionare de călătorie pentru cei care vor ieşi din ţară cu maşina în minivacanţa de Rusalii. În schimb, reprezentanţii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism au transmis că avertismentele nu sunt o soluţi,e Şi au cerut autorităţilor să facă ceva concret pentru fluidizarea traficului la graniţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"