Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Rudel Obreja a murit. Destinul unui mare campion: de la bronzul luat la CM din 1989, la o celulă rece de închisoare

Rudel Obreja, fostul mare campion la box al României, a pierdut cea mai importantă luptă. A pierit răpus de cancer la 57 de ani. Lasă în urmă o mare controversă, după ce a fost condamnat la închisoare în acelaşi dosar cu Elena Udrea - Gala Bute. 

De Redactia Observator la 12.03.2023, 19:40
Vezi și

1989 a fost anul de glorie al boxului românesc. Au fost anii de glorie ai boxerilor români, printre care şi Rudel Obreja. Fostul pugilist a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1989 de la Moscova şi cu argint la Europeanul de la Atena, din acelaşi an. De asemenea, a fost multiplu câştigător al Centurii de Aur şi al titlului naţional.

Performanţele incredibile l-au dus la cârma Federaţiei Române de Box. Şi de aici a adus mândrie ţării, dar tot aici au început şi problemele.

Rudel Obreja, condamnat la închisoare în dosarul Gala Bute

Rudel Obreja a fost găsit vinovat de ilegalităţile comise în organizarea Galei Bute din 2011, un eveniment pus în ring de Ministerul Turismului, condus pe atunci de Elena Udrea.

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, instituţie prin care a fost organizată Gala, a fost acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită, iar după mai mulţi ani de procese, sentinţele au venit cu ani grei de închisoare. Rudel Obreja a fost conamandat la 5 ani cu executare. 

Rudel Obreja, 2017: Am fost înzestrat şi cred în Dumnezeu cu o putere de a duce toate lucrurile pe care viaţa ni le oferă. 

E meciul vieţii pentru dumneavostră? 

Rudel Obreja, 2017: Nu. Meciul vieţii este viaţa însăşi şi lucrurile bune pe care le faci în viaţă. 

Deşi Rudel Obreja a contestat decizia, iar executarea pedepselor a fost suspendată în la acea vreme, anul trecut contestaţiile au fost respinse, aşa că toți inculpații din dosarul Campioni pentru România au revenit în penitenciar. 

Rudel Obreja, aprilie 2022: E o decizie pe care trebuie să o accept. Nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat. Este o mare mârşăvie. 

La scurt timp după ce s-a întors în penitenciar, Rudel Obreja s-a îmbolnăvit grav

Silvia Uscov, avocat: A acuzat dureri la un interval de câteva săptămâni la intrarea în penitenciar şi i s-a administrat doar antiinflamatoare pentru aceste dureri. A reuşit până la urmă să fie dus la spitale din Bucureşti şi să se constate faptul că avea o boală mult mai grea decât cele pentru care se administra un simplu antiinflamator.

Aproape patru luni de zile a stat Rudel Obreja cu dureri în închisoare şi după mai multe cereri a fost eliberat pentru a se trata într-un spital civil. Se întâmpla în iulie, anul trecut, la scurt timp după aflarea diagnosticul final. O boală necruţătoare care în mai puţin de un an de zile l-a scos din ringul vieţii. 

Rudel Obreja: Nu regret nimic. Sunt mândru pentru ce am facut pentru țara mea, pentru copii mei, sunt un exemplu pentru țară. 

Fostul campion dinamovist este acum plâns de toată lumea sportului

Au postat mesaje de condoleanţe Lucian Bute, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Box, dar şi Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti. 

Lucian Bute: Cu durere în suflet am aflat că  Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! Dumnezeu să-l odihnească în pace, drum lin Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei! 

Liga Profesionistă de Box: Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!

CS Dinamo Bucureşti: Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Rudel Obreja a murit. Destinul unui mare campion: de la bronzul luat la CM din 1989, la o celulă rece de închisoare