Antena Meniu Search
x

Scrisoarea unei mame românce din Italia: "Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul"

O româncă din Italia, mama unui băieţel bolnav de Amiotrofie Spinal Musculară (SMA), a transmis un mesaj celor care nu iau în serios amenințările privind răspândirea coronavirusului. Femeia este stabilită de un an în Lombardia, regiunea unde se înregistrează cele mai multe infecţii cu COVID-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.02.2020, 06:59

Adela Mohanu, alături de fiul ei
Scrisoarea unei mame românce din Italia - Facebook
  • Adela Mohanu a transmis un mesaj către cei care nu iau în serios amenințările privind răspândirea coronavirusului.
  • Femeia s-a stabilit în Italia, după ce fiul ei s-a îmbolnăvit.

O româncă din Italia, mama unui băieţel bolnav de Amiotrofie Spinal Musculară (SMA), a transmis un mesaj celor care nu iau în serios amenințările privind răspândirea coronavirusului. Femeia este stabilită de un an în Lombardia, regiunea unde se înregistrează cele mai multe infecţii cu COVID-19.

Adela Mohanu, o jurnalistă din Sibiu, a publicat pe Facebook o scrisoare către toți cei care nu iau în serios pericolul privind răspândirea coronavirusului.

Femeia s-a stabilit în Italia, în regiunea Lombardia, împreună cu familia, după ce fiul său mai mic, Mihai, a fost diagnosticat cu SMA, când avea doar câteva luni. 

În Italia, băiețelul a primit o nouă șansă la viață, după ce a făcut mai multe injecții cu Spinraza, singurul leac pentru boala rară de care suferă copilul, scrie oradesibiu.ro

Aceasta recomandă tuturor să respecte indicațiile autorităților și să poarte măști, deoarece aceste măsuri minime de protecție ar putea face diferența dintre viață și moarte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Adela Mohanu:

"Aceasta este o scrisoare din partea părinților unui copil cu dificultăți respiratorii, aflat în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul.

Italia este țara europeană cel mai afectată de pandemia de coronavirus. Cu 133 de cazuri confirmate până la aceasă oră și 11 localități aflate în carantină, situația nu e deloc de glumă.

Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia. Aici locuim și noi. Cu Mihai. Un copil care s-a născut cu un defect genetic care îi afectează toți mușchii voluntari ai corpului, inclusiv pe cei respioratori. Cu alte cuvinte, Mihai inspiră mai greu decât noi, are plămânii subdezvoltați, nu reușește să tușească eficient și este ajutat de un aparat respirator pe timpul nopții și în perioadele de infecții respiratorii.

Pentru Mihai, pneumonia, gripa sau coronavirusul pot fi fatale. Se află în grupa de risc 0.

Poate că măsurile de precauție impuse de autorități vi se par exagerate. Poate vi se pare incomod să purtați o mască. Poate sunteți de părere că o simplă tuse cu care v-ați trezit în această dimineață nu e atât de gravă încât să vă determine să nu mai plecați la muncă. Poate că aveți dreptate, nimic din toate astea poate să nu fie justificat în cazul dumneavoastră.

Dar pentru Mihai, acestea sunt lucrurile care fac diferența dintre viață și moarte. Gândiți-vă o clipă la Mihai și la ceilalți copii ca el, înainte să ignorați lucrurile de mai sus. Mihai vă mulțumește că îl protejați."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scrisoarea unei mame românce din Italia: "Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul"