Antena Meniu Search
x

Amenda la jumătate se poate plăti în 15 zile. Legea s-a schimbat, termenul de 48 de ore nu mai e valabil

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea prin care şoferii vor avea 15 zile la dispoziţie ca să plătească sancţiunile la jumătate.

Vezi și

Amenzile rutiere nu ne vor mai face să alergăm după cea mai apropiată sucursală CEC sau direcţie de taxe şi impozite. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea prin care şoferii vor avea 15 zile la dispoziţie ca să plătească sancţiunile la jumătate.

Deşi a fost promulgată astăzi de preşedintele României, legea va intra în vigoare abia peste 30 de zile. Ceea ce înseamnă că trebuie să fiţi în continuare atenţi pe drumul spre concendiu, dacă nu vreţi să fiţi nevoiţi să alergaţi către cele două puncte de plată a amenzilor.

Şi această procedură urmează să fie simplificată, însă abia de la 1 ianuarie 2019, când va intra în funcţiune şi contul unic de plată a amenzilor la nivel naţional.

Pe de altă parte o asociaţie care susţine că reprezintă interesele poliţiştilor spune că urmează zile negre pe şoselele din România.

Grupul Poliţiştilor Rutieri trage un semnal de alarmă referitor la o altă lege care aşteaptă să fie promulgată de preşedinte. E vorba de iniţiativa prin care poliţiştii nu vor mai avea voie să aibă radare pe maşini neinscripţionate, iar pe şosele vor trebui să fie montate indicatoare care să îi avertizeze din timp pe şoferi că urmează să intre în raza unui radar.

În document se menţionează că aceste modificări vor pune în pericol viaţa participanţilor la trafic, iar numărul de accidente va creşte alarmant.

E important de menţionat, însă, că niciun sindicat al poliţiştilor nu revendică această scrisoare, ba chiar mai mult, niciun şef din poliţie nu a auzit până astăzi de acest grup.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Amenda la jumătate se poate plăti în 15 zile. Legea s-a schimbat, termenul de 48 de ore nu mai e valabil