Antena Meniu Search
x

Soldaţii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu gătesc alături de copiii

Soldaţii americani de la Baza "Mihail Kogălniceanu" s-au apucat de gătit fursecuri cu ciocolată. Nu au renunţat degeaba la arme şi la exerciţiile militare.

de Redactia Observator

la 08.11.2019, 17:04

Vezi și

Soldaţii americani de la Baza "Mihail Kogălniceanu" s-au apucat de gătit fursecuri cu ciocolată. Nu au renunţat degeaba la arme şi la exerciţiile militare.

Au făcut-o pentru copiii unei grădiniţe din Constanţa. Americanii au gătit cot la cot cu cei mici, pe care i-au învăţat cum să prepare acest desert specific american.

De altfel, soldaţii de peste Ocean vizitează periodic respectiva grădiniţă, iar asta le alină dorul de copiii lor, pe care ca nu îi văd cu lunile.

Înainte să se apuce de gătit, copiii i-au primit pe soldaţii americani de la Baza Militară "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa cu un cântec în limba engleză.

Apoi, s-au împărţit pe echipe, alături de cei mici şi s-au apucat de gătit. Unii au tăiat ciocolata, alţii au cântărit la gram ingredientele pentru ca la final, fursecurile americane să iasă perfect.

După ce toate ingredientele au fost pregătite în boluri, copiii s-au întrecut să amestece compoziţia cu un tel uriaş. Puştii nu au mai avut răbdare ca dulciurile să se coacă, aşa că au gustat direct din aluatul crud, dar extrem de aromat.

Chef a fost maiorul Peter Burfeind care adoră să gătească alături de copii.

Activitatea a devenit deja o tradiţie şi s-au legat prietenii între copii şi militari, care sunt acum parte din familie. Şi nu sunt singurele activităţii pe care le au soldaţii americani cu copiii. În urmă cu două luni s-au jucat în aer liber jocuri americane, iar luna trecută au sculptat împreună bostani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Soldaţii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu gătesc alături de copiii