Antena Meniu Search
x

Video Tragicomedie în Argeș, cu o stradă reabilitată din bani UE. Pe șosea nu au loc 2 mașini, iar pe trotuar nu încap 2 pietoni

Curtea de Argeş are trotuare de o persoană. Sunt atât de înguste încât doar un om are loc să meargă pe ele şi asta cu chiu cu vai. Mai multe străzi au fost reabilitate pe bani europeni şi pentru că era nevoie şi de trotuare şi de rigole, s-a găsit o soluţie de compromis. În loc de un trotuar normal au făcut două mai mici. Localnicii oscilează între nemulţumire şi amuzament. Actualul primar dă vina pe greaua moştenire şi promite să le desfiinţeze. Dacă tot n-au destul loc oamenii, măcar să aibă maşinile. 

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 21:21

Vezi și

Strada Măceşului, Curtea de Argeş. Trotuarele sunt atât de înguste că oamenii preferă să meargă pe stradă cu ochii-n patru şi urechile ciulite la maşini. Bărbatul din imagini se apropie de 80 de ani. Are grădină în zonă şi îşi cară aproape zilnic legumele cu ajutorul unui căruţ. De fiecare dată, pe stradă, cu inima strânsă să nu-l lovească vreo maşină.  

Reporter: Și dacă vine o maşină ce faceţi?

Localnic: Ce să fac? Eu mă urc pe trotuar şi trece maşina.

Doi oameni nu au loc pe acest trotuar.

Pe acelaşi subiect

Mariana Zaharia, corespondent Observator: Pe trotuarul de doar 39 de centimeri abia încape o singură persoană. Dacă m-aş întâlni cu un alt om acum, unul dintre noi ar trebui să coboare şi să meargă pe carosabil.

Localnicii merg în șir indian pe trotuar

Aşa face acest cuplu. Când pleacă împreună să îşi rezolve treburile prin oraş şi nu sunt maşini în zonă merg pe şosea. Iar dacă apare o maşină, în şir indian, cu paşi mărunţi pe trotuar. 

Pentru o familie cu un copil în cărucior sau o persoană cu dizabilităţi, singura soluţie ar fi să cirucle printre maşini. Nu pot merge nici pe celălalt trotuar. Deşi e mai lat e împânzit de stâlpi de electricitate sau cu indicatoare rutiere. Nici pentru şoferi nu e mai bine. Două maşini nu încap pe şosea. 

Reporter: Ce faceţi dacă vine o maşină din faţă?

Șofer: O să dau cu spatele până coboară el.

Reporter: Cine are prioritate?

Șofer: Cine coboară, asta e prioritatea şi ordinea.

Strada din Curtea de Argeș a fost reabilitată cu bani europeni

Doar că n-a ţinut nimeni cont de lege, care spune clar că trotuarul trebuie să aibă între 1,5 şi 1,8 metri fără borduri în funcţie de trafic. Chiar şi aşa, fosta administraţie locală a aprobat lucrarea. Iar noul primar se plânge, evident, de greaua moştenire. 

Constantin Panţurescu, primar Curtea de Argeş: O lăţime mai mare la trotuar decât ce am văzut pe filmare nu se poate face... că se făcea la vremea respectivă. 

Edilul vrea să le desfiinţeze, dar aşteaptă să expire termenul în care nu are voie să se atingă de lucrare. 

Constantin Panţurescu, primar Curtea de Argeş: Să vedem unde putem să desfinţăm din ele pentru că a lărgi este imposibil, nu permite lăţimea dintre proprietăţi. Cel puţin se mai măreşte partea de carosabil.

Între timp, noul primar vrea şi el să îşi pună amprenta pe infrastructura din oraş. Aşa că pavează alte străzi cu granit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Tragicomedie în Argeș, cu o stradă reabilitată din bani UE. Pe șosea nu au loc 2 mașini, iar pe trotuar nu încap 2 pietoni