Antena Meniu Search
x

Video Trandafiri albi, lacrimi și revoltă la înmormântarea Raisei. ”Era deşteaptă, frumoasă și bună”. Ce spun șefii polițistului despre schimbarea hainelor după accident

Copila spulberată pe trecerea de pietoni de un poliţist a fost înmormântată. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum. Apoi, revoltaţi, au mers în faţa secţiei unde lucra agentul şi au cerut dreptate pentru Raisa. În continuare, mai marii din Poliţie refuză să spună unde se grăbea poliţistul, dar au anunţat noi măsuri pentru agenţii care folosesc girofarul.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.01.2022, 22:15

Vezi și

Mereu cu zâmbetul pe buze, deşteaptă, creativă, prietenoasă şi talentată la desen. Aşa şi-o amintesc prietenii pe Raisa. Şocaţi încă de moartea violentă a fetei, zeci de colegi de şcoală şi prieteni din cartier au venit să-şi ia rămas bun. I-au adus trandafiri albi.

Prietenă: ”Îi plăcea foarte mult să îşi împartă timpul cu familia şi prietenii, mai ales cu prietena ei cea mai bună”.

Vor păstra mereu amintirea unui copil bun şi talentat.

Prieten: ”Deşteaptă, frumoasă, bună. Zâmbea mereu”

Pe acelaşi subiect

Prieten: ”Era singura fată de pe strada noastră cu care ne jucam. Foarte trist”.

Impresionaţi de tragedia copilei de 11 ani, sute de oameni au condus-o pe ultimul drum, un sprijin pentru familia îngenunchiată de durere.

Protest în fața secției unde a lucrat polițistul care a lovit-o pe Raisa

Dincolo de lacrimi, e şi multă revoltă. Zeci de oameni s-au adunat în faţa secţiei de poliţie unde lucra agentul care a lovit-o pe Raisa.

Femeie: ”Dacă poliţistul ar fi respectat limita de viteză admisă într-o zonă în care există o şcoală şi o biserică, nu s-ar fi întâmplat”.

Femeie: ”Am şi eu un copil şi putea să fie în locul acestei fetiţe şi ca părinte e revoltător. Vreau să se facă dreptate, să se respecte legea”.

Șeful Poliției Capitalei refuză să spună unde gonea polițistul 

Sunt 48 de ore de când fata a murit şi destinaţia spre care gonea poliţistul este tot învăluită de mister.

Reporter: ”Unde se grăbea polițistul?”

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”Urmează ca procurorul de caz să stabilească. Nu a justificat nicio secundă urgenţa. 

Reporter: ”Dar dvs ştiţi?”

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”Bineînţeles”

Reporter: ”E secret?”

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”Nu e niciun secret. Poliţistul se află în misiune de câte ori se află în timpul programului”.

Polițistul care a lovit-o pe Raisa este cercetat sub control judiciar

Poliţistul se află sub control judiciar pentru 60 de zile şi nu mai are voie să se urce la volan.

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”Am dispus retragerea de pe funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”.

Cât priveşte acuzaţiile de muşamalizare, după ce martorii i-au văzut pe colegii agentului schimbându-l de haine, şeful Poliţiei Capitalei are o explicaţie.

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”Având în vedere temperaturile de afară, să ştiţi că s-a încercat cumva protejarea poliţistului”.

Moartea Raisei schimbă regulile pentru polițiștii bucureșteni

Moartea fetiţei a schimbat, în Capitală, regulile după care agenţii pot folosi semnalele luminoase şi acustice.

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: ”La momentul la care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii”.

Dispecerii vor introduce apoi datele într-o aplicaţie. Şefii tuturor subunităţilor din cadrul Poliţiei Capitalei au obligaţia să verifice aplicaţia când văd o autospecială cu girofarurile pornite în trafic. Măsura e aspru criticată de sindicalişti, care susţin că e ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Trandafiri albi, lacrimi și revoltă la înmormântarea Raisei. ”Era deşteaptă, frumoasă și bună”. Ce spun șefii polițistului despre schimbarea hainelor după accident