Antena Meniu Search
x

Start la programul estival pe calea ferată. "Trenurile Soarelui" 2018, tarife, rute şi condiții de transport

CFR Călători introduce la sfârşitul lunii iunie „Trenurile Soarelui”, peste 40 de trenuri urmând să circule până în 9 septembrie cu legături directe din toată ţara cu Marea Neagră, Delta Dunării şi retur.

CFR Călători introduce la sfârşitul lunii iunie „Trenurile Soarelui”
CFR Călători introduce la sfârşitul lunii iunie „Trenurile Soarelui”

CFR Călători introduce la sfârşitul lunii iunie „Trenurile Soarelui”, peste 40 de trenuri urmând să circule până în 9 septembrie cu legături directe din toată ţara cu Marea Neagră, Delta Dunării şi retur.

Dintre acestea, 16 trenuri vor avea ca destinaţie Constanţa/Mangalia, în timp ce 17 trenuri vor pleca zilnic din gările Capitalei spre Constanţa, din care şapte ajung la Mangalia.

De asemenea, există legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanţa şi staţiuni, precizează CFR Călători.

„Trenurile Soarelui” 2018, tarife

Pe acelaşi subiect

O călătorie Bucureşti - Constanţa este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a, iar dacă se achiziţionează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10 la sută reducere.

Dacă biletul este achiziţionat online se mai adaugă o reducere de 5 la sută. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans reducerea este de 25 la sută din tariful de transport.

Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30 la sută,  dacă achiziţionarea se face online.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe site-ul CFR Călători, de la automatele de bilete din gări, de la automatele ZebraPay, direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR şi de la agenţiile de turism.

„Trenurile Soarelui” 2018, rute

În ceea ce priveşte Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur (IR 1689, cu plecare din Bucureşti Nord la 06:10 şi IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraş la ora 13:10).

De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (două dus şi două întors) vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

„Trenurile Soarelui” 2018, condiţii de transport

Potrivit CFR, persoanele cu dizabilităţi motorii vor primi servicii de asistenţă gratuită din partea CFR Călători, mai exact rezervarea locurilor speciale, însoţire în incinta staţiei, asistenţă la urcarea şi coborârea în ţi din tren şi asistenţă la bordul trenului.

Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online şi la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări şi sosiri din şi în marile gări.

CFR preicizează că, odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio şi Interregio vor avea programul de circulaţie adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

Potrivit companiei de transport feroviar, trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Start la programul estival pe calea ferată. "Trenurile Soarelui" 2018, tarife, rute şi condiții de transport