Antena Meniu Search
x

Turismul românesc, prioritar după 15 mai. Mesajul ministrului Economiei pentru românii cu gândul la concediu

Turismul românesc va fi prioritar în această vară şi cred că românii se vor simţi în siguranţă în ţara lor, a declarat, luni, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.04.2020, 08:32

Mesajul ministrului Economiei pentru românii care se gândesc deja la vacanță
Mesajul ministrului Economiei pentru românii care se gândesc deja la vacanță - Pixabay
  • Turismul românesc va fi prioritar în această vară.
  • Românii așteaptă ridicarea restricțiilor pentru a merge în concedii.

"Eu cred că românii se vor gândi la călătorie când se vor simţi în siguranţă şi se vor simţi în siguranţă în ţara lor. Eu cred că turismul românesc va fi prioritar în această vară. Toţi sperăm ca să ridicăm din restricţiile impuse în momentul de faţă şi aştept veşti în primul rând de la Ministerul Sănătăţii vizavi de acest lucru, pentru că oricât am vrea noi la Ministerul Economiei, oricât am vrea noi operatorii economici din turism să pornim turismul, dar atâta timp cât din partea celor care răspund de sănătatea populaţiei nu avem un verde, un green light nu putem face mare lucru", a precizat Popescu.

În ceea ce priveşte călătoriile în afara ţării, ministrul a precizat că în primul rând trebuie deschise graniţele ţării, decizie pe care nicio ţară încă nu a luat-o.

"Ca să putem călători în altă ţară trebuie să deschidem graniţele ţării. Nu am văzut până acum nicio ţară că şi-a deschis frontierele, haideţi să le luăm treptat, pas cu pas, să vedem că s-au deschis frontierele celorlalte ţări şi că putem călători ca înainte liber în Europa şi evident că atunci când vom putea călători şi ne vom putea simţi în siguranţă şi vom simţi această nevoie, vom pleca toţi. Sunt convins. Şi eu şi dumneavoastră şi toţi românii ne dorim să avem o vacanţă cât de mică ca să ne odihnim după această criză", a subliniat Popescu, la Realitatea Plus

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Turismul românesc, prioritar după 15 mai. Mesajul ministrului Economiei pentru românii cu gândul la concediu