Antena Meniu Search
x

Piticu, suspectul principal în cazul uciderii lui Emi Pian, are o altă variantă cu privire la crimă: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă"

Poliţia veghează pentru liniştea clanurilor interlope. De trei zile, la casa Duduienilor din Rahova, poliţia face comandament, ridică elicoptere, iar şeful Poliţiei Capitalei stă de pază zi şi noapte. Ministrul de Interne ameninţă cu degetul clanurile, asta în timp ce la poarta Duduienilor e pelerinaj în plină pandemie. La 72 de ore de la crimă, principalul suspect a fost reţinut pentru omor. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 07.08.2020, 21:14

Vezi și
  • Interlopul Emi Pian ar fi fost ucis în urma unui joc de barbut.
  • Mii de persoane i-au adus un ultim omagiu interlopului, în Rahova.

72 de ore de la uciderea lui Emi Pian. 

Richard Gheorghe Emanuel, zis şi Piticu, suspectul principal, este externat de la Spitalul Elias.

Flancat de poliţişti, îmbrăcat în pijamale şi cu mâna bandajată merge de la spital direct în biroul Poliţiei. Urmează să spună varianta lui, cea mai importantă mărturie din anchetă. 

Sub escorta poliţiei, suspectul principal este transportat cu o mașină pentru a fi audiat în orele imediat următoare.

10 minute mai târziu, sediul Poliţiei Capitalei. 

Un poliţist le zice reporterilor să stea la distanţă. Principalul suspect iese din mașină și spune că "îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă, a vrut să îmi cureţe viaţa! Nu l-am omorât eu".

Nu asta le-a zis şi anchetatorilor. În faţa lor, a povestit pas cu pas filmul serii şi a recunoscut crima. S-ar fi apărat.

În seara crimei, de la un împrumut la jocul de barbut, scandalul a degenerat, iar Piticu ar fi fost tăiat şi pus la pământ de oamenii lui Emi Pian. Atunci l-ar fi înjunghiat pe interlop, cu lovituri haotice cu un cuţit. 

Richard Gheorghe, zis Piticu, are 26 de ani şi avea cazierul curat. Acum e acuzat de omor. 

George Pian, vărul lui Emi Pian: Un copil, un drogat, un nebun ce probleme a făcut, nu că ești interlop. Omul e nebun. Trebuie să stea la Spitalul 9 și a făcut acest incident de s-a întâmplat această nenorocire.

O nenorocire care a mobilizat masiv Poliţia, de teama răzbunării şi a conflictelor între clanuri. 

George Pian, vărul lui Emi Pian: În ziua de azi nu mai există șmecheri. Cine mai e mafiot? Cine mai are impresii de mafiotisme, de șmecherii? Poliţia Română e smecheră. Altcineva, cine poate să mai fie?

Sute de forţe de ordine păzesc zona şi a fost ridicat chiar şi elicopterul.

E a doua oară, anul acesta, când elicopterul Ministerului Afacerilor Interne este folosit pentru interlopi.

Aşa s-a întâmplat şi la înmormântarea unui alt interlop celebru, acum câţiva ani. Fane Spoitoru a fost condus pe ultimul drum de poliţiştii care dirijau circulaţia. 

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: La fel de mâhniți au fost și polițiștii care au trebuit să stea planton în fața casei și să păzească sicriul defunctului unui clan interlop. 

Vor fi primii anchetaţi, se tem poliţiştii, pentru înghesuiala şi neregulile de la priveghi. 

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Nu vom accepta sub nicio formă ca la finalul acestor zile să fie identificați țapi ispășitori exact agenții de ordine publică sau jandarmii care au fost acolo în condițiile în care această acțiune a fost condusă și pașii au fost deciși de mai marii Poliției Române.

Unul dintre ei este chiar şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet. Ieri, pe lumină, a fost la priveghiul lui Emi Pian. Dar a simţit nevoia să revină şi azi-noapte la centrul de comandă de lângă vila Duduienilor din Rahova. 

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: Coordonăm tot ce înseamnă dispozitiv împreună cu colegii noștri de la Jandarmerie. Am suplimentat forțele astfel încât să facem față oricăror incidente.

Şi, ca la funeraliile Majestăţii Sale Regel Mihai I, şi la priveghiul regelui Emi Pian Jandarmeria a ieşit călare! 

De la pupitru, din holul Ministerului de Interne, Marcel Vela ne transmite siguranţă şi încredere. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Am în încheiere un mesaj pentru clanuri, interlopi şi răufăcători. Suntem cu ochii pe voi! 

George Pian, văr Emi Pian: Nu îmi doresc din tot sufletul meu să vină unul pe stradă să îmi zică - bă, ești țigan sau ești cioară, și o să vadă atunci. Să moara familia mea de nu te scot din circuit. Din doi pumni, dacă nu îți rup picioarele, ești nebun la capul tău. Dacă nu îți scot plămânul pe gură, cu toate că eu nu sunt agresiv, nu îmi place violența. 

La Duduieni acasă, în mijlocul sufrageriei, şi nu într-o capelă, aşa cum prevede legea, urmează încă o noapte de jale. Emi Pian va fi plâns pe manele. 

Emi Pian a ieşit din închisoare înainte de termen, anul trecut, pentru bună purtare şi muncă în spatele gratiilor. Eliberarea lui a fost sărbătorită cu artificii şi lăutari.

În baza unor stenograme, liderul Duduienilor era acuzat că a dat bani cu camătă la dobânzi imense. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Piticu, suspectul principal în cazul uciderii lui Emi Pian, are o altă variantă cu privire la crimă: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă"