Antena Meniu Search
x

Foto Un al treilea polițist implicat în violențele de la Capitoliul SUA s-a sinucis. Gunther Hashida avea doar 43 de ani

Un al treilea polițist care a intervenit la Capitoliul SUA, în timpul asaltului din 6 ianuarie 2021, a decis să-și ia viața, a confirmat Departamentul Metropolitan de Poliție din Washington.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.08.2021, 10:48

Gunther Hashida
Gunther Hashida - conandaily.com / Profimedia Images

Ofițerul Gunther Hashida, care fusese desemnat în echipa de intervenție a departamentului de operațiuni speciale, a fost găsit mort în propria locuință, pe 29 iulie 2021. În vârstă de 43 de ani, Hashida lucra în poliție din mai 2003, și a fost printre agenții care au intervenit în timpul asaltului suporterilor pro-Trump asupra Capitoliului SUA. "Suntem în doliu și gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru familia și prietenii ofițerului Hashida", a declarat Brianna Burch, purtător de cuvânt al poliției din capitala Washington. În urma lui Gunther Hashida au rămas soția sa, Romelia, trei copii, sora lui și alți membrii dintr-o "familie minunată", se arată în mesajul unei campanii online de strângere de fonduri. 

Hashida este al treilea polițist care și-a luat viața dintre cei care au avut legătură cu intervenția din 6 ianuarie, atunci când sute de susținători ai lui Donald Trump au intrat în Capitoliu în încercarea de a opri certificarea alegerilor câștigate de democratul Joe Biden. Ofițerul Jeffrey Smith, de 12 ani în poliția din capitala SUA, și ofițerul Howard Liebengood, un veteran cu 16 ani de experiență în poliție, s-au sinucis. Aproape 600 de persoane s-au ales cu dosar penal după evenimentele de la Capitoliu, informează The Guardian.

Asaltul de la Capitoliul SUA. Cum a fost ocupată cea mai păzită clădire a lumii

Asediul asupra Capitolului a fost una dintre cele mai grave breşe de securitate din istoria recentă a Statelor Unite. În doar câteva minute, câteva zeci de manifestanţi au reuşit să preia controlul şi să îi gonească pe congresmenii americani din birourile lor. Agenţii de pază s-au pozat cu manifestanţii sau le-au lăsat cale liberă şi, în mod inexplicabil, timp de mai multe ore nu au cerut întăriri.  

Pe acelaşi subiect

Uşurinţa cu care susţinătorii lui Donald Trump au reuşit să pătrundă în clădirea Capitoliului i-a făcut pe mulţi să creadă că sunt în faţa unei lovituri de stat. Rețelele sociale s-au umplut la momentul respectiv de înregistrări video, în care se vede cum unele forțe de ordine par a lăsa cale liberă protestatarilor, în loc să le blocheze intrarea în incinta Capitoliului.

Nimeni nu înţelege cum una dintre clădirile care ar trebui să fie printre cele mai sigure din lume a fost invadată de protestatari în doar câteva minute. Mai ales că, în vară, în timpul protestelor Black Lives Matter, mobilizarea forţelor de ordine a fost una exemplară. Capitol Hill a fost împânzit de mii de membri ai Gărzii Naţionale, înarmaţi până-n dinţi şi pregătiţi să intervină la primul semn de violenţă.

Dispozitivul de securitate de la Capitoliu este format în mod curent din 2000 de angajaţi. Ei au sarcina de a asigura protecţia clădirilor oficiale şi ale monumentelor aflate pe o suprafaţă de 50 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un al treilea polițist implicat în violențele de la Capitoliul SUA s-a sinucis. Gunther Hashida avea doar 43 de ani