Antena Meniu Search
x

Zeci de studenți care au închiriat un apartament din Cluj, același, au dat peste părinții celui care le-a luat banii de avans

Un clujean a reuşit să păcălească aproape 100 de persoane în ultimul an. Escroc cu state vechi, bărbatul le lua victimelor banii de garanţie, ca sa le închirieze un apartament, iar apoi nu mai răspundea la telefon.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.10.2020, 20:11

Vezi și
  • În România, pedeapsa pentru înşelăciune este între 6 luni şi trei ani de închisoare.
  • Dacă pedeapsa este mai mică de 5 ani, poliţistii nu pot cere arestarea preventivă.

Din vară încoace, bărbatul a închiriat cele trei camere ale părinţilor săi din Cluj-Napoca de câteva zeci de ori. Reţeta este trasă la indigo. 

Studentă: Am fost băgată pe mai multe grupuri de chirii de pe Facebook. Am primit la un momentdat mesaj privat de la individul în cauză.

Studentă: Am văzut apartamentul, nu era nimeni în el, era gol.

Student: Și am zis că îl închiriem. Am plătit o garanție de 300 de euro.

Student: Noi trebuia să ne mutăm pe 15 septembrie, dar ne-a tot amânat deoarece spunea că are niște probleme de familie.

Degeaba l-au căutat. Zile la rând, bărbatul nu le-a mai răspuns apelurilor. Când păgubiţii s-au dus la apartament, uşa le-a fost deschisă chiar de părinţii celui care i-a înşelat.

Bărbatul acuzat neagă acuzaţiile, fără să intre însă în detalii. 

Reporter: Să ne zici doar cum răspunzi acuzaţiilor. 

Bărbat acuzat: Nu e neapărat aşa.

Oamenii legii spun însă că e chiar aşa.

Poliţist: Persoanelor vătămate le erau solicitate diverse sume de bani drept garanție pentru închirierea unui imobil. 

Anul trecut ar fi făcut la fel, cu ocazia festivalurilor Untold şi Electric Castle, când cu greu găseai un apartament de închiriat în Cluj. Iar în urmă cu zece ani, a încercat să obţină 13.000 de euro din vânzarea propriului rinichi. A fost prins în flagrant. 

La judecătoria din Cluj, în momentul de față, sunt pe rol mai multe procese pe numele bărbatului, pentru înșelăciune. În cel mai recent dintre ele ajuns pe masă judecătorilor, cel din luna martie, sunt nu mai puțîn de 84 de părți vătămate, toate cazându-i victime individului in doar câteva zile. 

În România, pedeapsa pentru înşelăciune este între 6 luni şi trei ani de închisoare. Conform codului penal, dacă pedeapsa este mai mică de 5 ani, poliţistii nu pot cere arestarea preventivă. Păgubiţii îşi pot recupera banii doar în instanţă, dacă se constituie parte civilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zeci de studenți care au închiriat un apartament din Cluj, același, au dat peste părinții celui care le-a luat banii de avans