Antena Meniu Search
x

Un copil de 5 ani, care fusese evacuat din Afganistan, a murit otrăvit. A mâncat ciupercile culese într-o pădure din Polonia

Un băieţel refugiat, în vârstă de cinci ani, din Afganistan a murit la doar câteva zile după evacuarea de pe aeroportul din Kabul. Ajuns în Polonia alături de familia sa, băiatul a consumat ciuperci otrăvite împreună cu fratele său.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 14:46

Băiatul a murit otrăvit
Copii evacuaţi din Afganistan - Profimedia (caracter ilustrativ)

Ambii băieţi făceau parte dintr-o familie afgană care a fost evacuată din Kabul de către autorităţile poloneze şi dusă la un centru de refugiaţi lângă Varşovia, transmite Daily Star. Familia băieţilor a cules ciupercile dintr-o zonă împădurită de lângă centru şi a preparat o supă pentru a-i hrăni pe cei doi. O altă tânără, în vârstă de 17 ani, care locuia în acelaşi complex s-a îmbolnăvit şi ea după ce a mâncat ciupercile, dar din fericire starea ei de sănătate este bună. "Din păcate nu am putut să-l salvăm pe unul dintre băieţi", a declarat directorul spitalului, doctorul Marek Migdal, care a confirmat decesul copilului de cinci ani.

Fratele băiatului, cu un an mai mare, a fost supus unei intervenţii de transplant la ficat, decizie pe care medicii au luat-o pentru a-i putea salva viaţa. Procurorii au declarat că au deschis o anchetă în acest caz. Între timp oficialii polonezi neagă acuzaţiile potrivit cărora refugiaţii mâncau aceste ciuperci pentru că nu aveau asigurată suficientă hrană. Jakub Dudziak, care se ocupă de evacuaţii afgani din Polonia, a declarat că aceştia primesc trei mese pe zi, iar refugiaţii au fost instruiţi să nu mănânce ciuperci sălbatice. Familia băiatului face parte din cei peste 1.000 de afgani care lucraseră cu forţele NATO și au fost evacuați în Polonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un copil de 5 ani, care fusese evacuat din Afganistan, a murit otrăvit. A mâncat ciupercile culese într-o pădure din Polonia