Antena Meniu Search
x

Foto Un sibian a dat peste o adevărată comoară, la doar o săptămână după ce a primit autorizație pentru detectorul de metale. "A scos un pumn plin de monede"

La doar o săptămână după ce și-a obținut autorizație pentru detectorul de metale, Florin, un sibian pasionat de istorie, a descoperit o adevărată comoară, de pe vremea împăratului Constantin al II-lea, adică acum aproximativ 1693 de ani.

de Monica Palade

la 04.06.2023, 10:10

Este vorba de 132 de monede și obiecte de dimensiuni mici de pe vremea romanilor. Comoara a fost descoperită în Miercurea Sibiului, iar acum se află în grija Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.

Comoara de sub stâncă

„Fratele meu, și-a făcut acum o săptămână autorizație pentru detectorul de metale pe care și l-a cumpărat și de vreo două zile a fost pe lângă Apoldu de Sus, pe undeva pe lângă linia ferată, lângă Podul Dracului cum i se spune pe aici.

Și acolo, punându-se în locul celor care au ascuns comoara, s-a gândit că undeva pe o stâncă, ar putea să fie ceva îngropat și când s-a urcat acolo a început să sune aparatul, iar când a săpat a găsit prima monedă. El mai era cu cineva și a zis să mai sape ca să mai găsească una pentru persoana respectivă și când a mai săpat puțin a scos un pumn plin de monede. În total au fost găsite 132 de obiecte”, a povestit fratele bărbatului pentru Ora de Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un sibian a dat peste o adevărată comoară, la doar o săptămână după ce a primit autorizație pentru detectorul de metale. "A scos un pumn plin de monede"