Antena Meniu Search
x

Şpagă uriaşă oferită de un şofer unui poliţist, pe autostrada A1. Bărbatul era convins că nu va fi refuzat

Un șofer a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, ieri, a încercat să dea șpagă o sumă uriaşă unui polițist. Bărbatul fusese oprit de agent pe autostrada A1.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.05.2021, 19:42

Un poliţist a refuzat o şpagă de 12.000€
Un şofer a încercat să mituaiscă un poliţist cu 12.000 de euro, pe autostrada A1 - Zuma Press / Cristel via Hepta

Șoferul, care era cercetat pentru un furt de 100.000 euro dintr-o locuință din orașul Arad, a încercat să mituiască agentul, ca să fie lăsat să plece.

Polițistul a refuzat șpaga, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Incidentul a avut loc duminică, pe autostrada A1.

Redăm mai jos, integral, comunicatul DNA:

Pe acelaşi subiect

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 mai 2021, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 9 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 9 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție".

În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Şpagă uriaşă oferită de un şofer unui poliţist, pe autostrada A1. Bărbatul era convins că nu va fi refuzat