Antena Meniu Search
x

Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București. Lucian Bode a adus clarificări

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani lovită pe trecerea de pietoni, pe bulevarul Laminorului din București, era într-o misiune pentru verificarea populației, însă aceasta nu avea caracter de urgență, a spus Lucian Bode, luni, într-o conferință de presă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.01.2022, 13:32

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București
Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București. Lucian Bode a adus clarificări - Facebook

Ministrul Lucian Bode a spus că toți polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (...) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală", a explicat ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode a spus că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel. Bode s-a arătat extrem de afectat de tragedie și a subliniat că este tată, la rândul său, și ”sentimentul e cutremurător”.

”Regret enorm această tragedie și dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa iar sentimentul pe care îl simt e cutremurător. Stim că orice am spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă, însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri și să prezint rezultatele acestor măsuri”, a spus Lucian Bode. 

Pe acelaşi subiect

Ce le-a spus polițistul colegilor, imediat după accident

Accidentul teribil a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare. Cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit din plin, cu violenţă.

Fata care a supravieţuit a fost aruncată la câţiva metri de zebră. A reuşit să se ridice singură. Pe cealaltă copilă, poliţistul a luat-o pe capotă şi a mers aşa 50 metri. Apoi agentul a frânat, copilul a zburat de pe maşină şi a căzut la pământ. 

După accident, poliţistul a fost luat de colegii lui şi dus la secţie. Acolo, singurele lui cuvinte au fost că: ”pur şi simplu am văzut-o pe capotă”.

Apelul la 112 făcut de poliţistul care a ucis-o pe Raisa

4 minute, şase dispeceri. Aşa sună apelul poliţistului la 112, care o omorât-o pe Raisa şi a rănit-o pe Marina, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1. Poliţistul pare să fie în stare de şoc când sună la dispecerat şi repetă de 6 ori, cu 6 dispeceri, atunci când vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat. Acesta le spune că a lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni şi că nu ştie ce să facă. 

În conversația cu cel de-al patrulea dispecer, omul legii îl roagă pe acesta să urgenteze trimiterea unui echipaj SMURD la locul faptei. Tot atunci se aude cum acesta strigă la cineva că nu are voie să o mute pe victimă din loc, potrivit înregistrării obţinute de Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București. Lucian Bode a adus clarificări