Antena Meniu Search
x

Valentin, tânărul care a salvat de la moarte o fetiţă de 1 an şi 6 luni, la Galaţi: "A fost o bucurie extraordinară"

O fetiță de un an și jumătate a primit o nouă şansă la viaţă. A fost salvată în ultimul moment de un fost angajat ISU după ce aproape că s-a înecat în Dunăre. Omul era în zonă şi a ştiut exact cum să îi facă manevrele de resuscitare.

de Daniel Lare

la 28.06.2020, 21:04

Vezi și
  • Valentin lucrează la Penitenciarul Brăila.
  • Fetiţa e la spital, în stare stabilă.

Valentin Ganea a fost omul potrivit la locul potrivit. Tânărul, fost angajat ISU - acum ofiţer la Penitenciarul Brăila, este cel care i-a acordat primul ajutor fetiţei de un an şi jumătate căzute sămbătă în apele Dunării. Fata se juca într-o piscină gonflabilă pe mal, la doi metri de luciul de apă. Ar fi intrat singură în râu, într-o clipă de neatenţie a părinţilor. Tatăl a fost cel care a scos-o din Dunăre.

Valentin Ganea, salvator: Am inceput sa-i fac masaj cardiac, cred ca a durat o ora si ceva, aproximativ, sincer, am pierdut notiunea timpului, pana la venirea echipajului SMURD cu elicopterul.

Nu şi-a pierdut nicio secundă speranţa. A continuat masajul cardiac până a simţit pulsul.

Valentin Ganea, salvator: Vă daţi seama că a fost o bucurie extraordinară, datorită faptului că am si eu un bebelus mic.

Fetiţa a fost adusă la Spitalul de Copii din Galați.

Iuliana Moraru, medic ATI Spitalul de Urgenţă Copii Galaţi: Fetita este intr-o stare stabila in momentul de fata, e echilibrata cardio-respirator, detubata, respira sponta, in schimb, din punct de vedere neurologic nu e o stare generală bună.

Poliţia vrea acum să afle dăcă părinţii au fost neglijenţi. În zona unde a avut loc accidentul, la Cotul Pisicii, Dunărea are o adâncime de peste 20 de metri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Valentin, tânărul care a salvat de la moarte o fetiţă de 1 an şi 6 luni, la Galaţi: "A fost o bucurie extraordinară"