Antena Meniu Search
x

Video Cum a pierdut Andreea Bălan 90.000 de euro după ce a vrut să cumpere un apartament într-un bloc turn

Visul de a deține o locuință într-un complex imobiliar promițător din nordul Capitalei s-a transformat în coșmar pentru sute de oameni. O țeapă imobiliară cum nu s-a mai văzut în ultimii 30 de ani și pe care artista Andreea Bălan a trăit-o pe propria piele.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 17:35

Vezi și

20 de milioane de euro a încasat un investitor israelian de la cei pe care i-a convins să îşi cumpere, încă din stadiul de proiect, o garsonieră sau un apartament în Planorama - un proiect imobiliar ambiţios, în zona Doamna Ghica din nordul Capitalei.

Ce a urmat e de neimaginat: dezvoltatorul a fugit cu banii când terminase doar unul din cele patru blocuri uriașe. Inclusiv cântăreaţa Andreea Bălan a pierdut 90.000 de euro în proiectul Planorama. A fost doar unul din cei 571 de oameni pentru care locuinţa de vis a fost în Coşmar Residence.

Cele două artiste ale fostei trupe Andre au vrut şi ele să locuiască în Planorama.

Andreea Bălan a semnat contractul pentru apartamentul din Planorama în 2007

Pe acelaşi subiect

Andreea Bălan, artistă: Timp de un an și jumătate am dat vreo 90.000 euro. Din trei ediţii "Dansez pentru tine", cea din Mexic și celelalte două din România, plus o campanie electorală. Toţi banii i-am dat acolo. 

Voia un apartament la etajul 11, însă din etajele superioare ale blocului T4 a fost ridicat doar scheletul. 

Andreea Bălan, artistă: Am crezut că e doar o pauză, că trece iarna, mai trece o iarnă... Am angajat o firmă de avocatură şi s-a facut un proces. 

Sătui să aștepte terminarea complexului imobiliar Planorama, oamenii care au achitat apartamentele au deschis un proces

Pentru Andreea, surprizele au continuat. S-a trezit cu conturile blocate. Tabloidele scriau că nu şi-a plătit dările către stat. În fapt, ANAF-ul a vrut să recupereze doar de la ea taxa de timbru pentru procesul colectiv. 

Andreea Bălan, artistă: Dacă tu ai bani, îţi luăm ţie banii. Și a trebuit să mai fac eu un alt proces cu fiscul din Ploieşti şi între timp celelalte firme să-si plătească cota lor.

15 ani mai târziu, Andreea le-a pus cruce banilor pierduţi la Planorama. Singurul bloc locuit astăzi, T3, a fost terminat de proprietari. În 2007 constructorul de la Planorama a intrat în faliment. În 2008 lucrările au fost oprite definitiv. Acum, zona arată dezolant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Exclusiv Observator » Cum a pierdut Andreea Bălan 90.000 de euro după ce a vrut să cumpere un apartament într-un bloc turn