Antena Meniu Search
x

Lockdown pentru toată lumea în Austria. Vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie pentru toată populația din februarie

Austria a anunțat lockdown de luni pentru toată lumea indiferent de vaccinare. Decizia vine dupa ce acum câteva zile Austria a impus lockdown doar pentru persoane nevaccinate, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 14:07

Vezi și

Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că noul lockdown va dura cel puțin 10 zile și că în Austria va fi impusă obligativitatea de vaccinare anti-COVID pentru toată populația începând cu 1 februarie 2022. Măsurile drastice reprezintă răspunsul la un număr record de cazuri și la una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. 

Austria este prima țară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total. De altfel, mai multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce cazurile cresc. „Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei într-o stațiune din vestul țării.

Și prim-ministrul slovac Eduard Heger a anunțat un lockdown pentru cei nevaccinați de luni, iar guvernul ceh limitează, de asemenea, accesul la o varietate de servicii pentru cei care nu sunt vaccinați. Liderii germani au convenit să introducă restricții dure pentru persoanele nevaccinate în zonele cu un număr ridicat de internări în spitale Covid, care ar afecta 12 din cele 16 state ale Germaniei.

Austria, prima țară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total și anunță că vaccinarea devine obligatorie

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, fiind una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.  Luni, Austria a introdus carantina pentru toți cei care nu au fost vaccinați, dar de atunci infecțiile au continuat să crească îngrijorător.

Guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat, joi seară, decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense faţă de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restricţii doar pentru nevaccinaţi.  „Nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze. Este dureros că astfel de măsuri trebuie să fie luate în continuare", a spus Alexander Schallenberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Lockdown pentru toată lumea în Austria. Vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie pentru toată populația din februarie