Antena Meniu Search
x

Bărbat de 317.5 kg, ridicat cu macaraua și dus la spital: "Simțeam că nu mai e nimic pentru mine"

Cel mai gras bărbat din Marea Britanie a fost luat cu macaraua din apartament și dus la spital, după ce a ajuns la greutatea de 317.5 kilograme. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.10.2020, 22:17

Jason Holton
Cel mai gras bărbat din Marea Britanie a primit ajutor medical, după o intervenție dificilă - The Sun
  • Operațiunea a fost una complicată, care i-a pus viața în pericol
  • Jason Holton: "M-am lăsat să mor și așteptam ca inima să îmi cedeze"
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Jason Holton, un tânăr de doar 30 de ani, a fost la propriu ridicat cu macaraua și dus la spital, după ce a ajuns la o greutate care îi punea viața în pericol - 317 kilograme.

Potrivit Mirror Online, bărbatul era dependent de mâncare fast food - ciocolată, chips, sendvișuri și băuturi răcoritoare, din care își lua nu mai puțin de 10.000 de calorii zilnic. 

Timp de cinci ani Jason a stat în casă, captiv într-un stil de viață care l-a adus la marginea prăpastiei. În cele din urmă, a fost nevoie de un întreg echipaj de intervenție pentru a-l scoate din apartamentul de la etajul trei, în care locuia, și a-l transporta la spital, pentru a intra sub observația specialiștilor.

Nicio altă soluție pentru cel mai gras om din Marea Britanie

Într-un interviu emoționant de pe patul de spital, Jason Holton nu s-a sfiit să recunoască faptul că a ajuns la capătul puterilor. "Am mâncat până la punctul în care, dintr-o dată, nu mă mai puteam mișca un centimetru. Și eram fericit să stau acolo, fără să cer ajutor", a mărturisit el.

"M-am lăsat să mor și am așteptat ca inima să îmi cedeze. Simțeam că nu mai este nimic pentru mine în viață", a mai spus bărbatul.

Speranța a venit cu macaraua - echipajele specializate l-au extras cu dificultate din locuință, o operațiune deloc ușoară, ținând cont de greutatea lui. Șapte ore a durat intervenția la care au participat specialiști în situații de urgență, medicină, precum și tehnicieni, ajutați de peste 30 de pompieri.

"A fost extraordinar, pentru prima oară în șase ani am simțit aer proaspăt"

Experiența a fost una profundă pentru Jason, practic ținuit la pat, timp de ani întregi. Cu atât mai mult cu cât, în timpul operațiunii, au existat temeri că podeaua va cădea sub greutatea lui enormă, în cazul unui accident.

"Am primit codeină care să scap de dureri, dar tot ce îmi aduc aminte sunt gurile de aer proaspăt și briza care mi-a cuprins corpul", a mărturisit el.

Jason nu s-a sfiit să spună că și-a riscat viața, prin această intervenție, dar că nu a avut încotro. "Altfel muream în garsoniera mea", a recunoscut el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bărbat de 317.5 kg, ridicat cu macaraua și dus la spital: "Simțeam că nu mai e nimic pentru mine"