Antena Meniu Search
x

The Telegraph: Britanicii infectați cu Covid-19 nu vor mai fi obligați să se autoizoleze. Când ar urma să intre în vigoare noile reguli

Marea Britanie elaborează planuri în baza cărora oamenii nu vor fi obligați legal să se autoizoleze după ce au fost infectați cu COVID-19, informează The Telegraph, potrivit Reuters.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.01.2022, 15:42

Britanicii infectați cu Covid-19 nu vor mai fi obligați să se autoizoleze. Când intră în vigoare noile reguli
Britanicii infectați cu Covid-19 nu vor mai fi obligați să se autoizoleze. Când intră în vigoare noile reguli - Shutterstock

Prim-ministrul Boris Johnson intenționează să revoce definitiv legile de urgenţă privind coronavirusul, pe măsură ce infectările continuă să scadă în Anglia. Potrivit sursei citate, îndrumările oficiale vor rămâne în vigoare, însă cei care le ignoră nu vor mai fi amendați sau pedepsiți în vreun fel.

Planurile vor fi elaborate în următoarele săptămâni și se așteaptă un anunț în acest sens în primăvară, se arată în raportul citat de The Telegraph și preluat de Reuters.

Anglia reduce la cinci zile autoizolarea persoanelor cu Covid-19

Săptămâna trecută, secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că autoizolarea COVID-19 în Anglia va fi redusă la cinci zile, de la șapte, dacă persoana are două teste negative. Totul cu scopul de a ”minimiza” impactul acestor carantine asupra economie.

Pe acelaşi subiect

”Noi am reexaminat perioada de izolare a cazurilor pzitive (Covid-19), pentru a ne asigura că măsurile în vigoare permit o maximizare a activităţii economice şi educative, de exemplu, şi că minimizează de asemenea riscul ca persoane contagioase să iasă din izolare”, a anunţat în Parlament Sajid Javid.

Ministrul a citat date de la Agenţia britanică a siguranţei sanitare (UKHSA) şi a subliniat că ”aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi”.

Boris Johnson urmează, de asemenea, să ridice restricțiile anti-Covid introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » The Telegraph: Britanicii infectați cu Covid-19 nu vor mai fi obligați să se autoizoleze. Când ar urma să intre în vigoare noile reguli