Antena Meniu Search
x

Foto Ce a pățit un tânăr de 21 de ani din Marea Britanie care obișnuia să bea zilnic 4 doze de energizant. Medicii i-au spus că un transplant i-ar putea salva viața

Un tânăr de 21 de ani din Marea Britanie se luptă să supraviețuiască după ce, în ultimii ani, obișnuia să consume până la patru doze de energizant pe zi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.04.2021, 12:18

  • Medici spun că problemele cardiace și renale ale tânărului sunt rezultatul consumului de băuturi energizante.

Tânărul a ajuns la spital cu insuficiență cardiacă din cauza excesului de cofeină din organism, spun medicii. În ultimii doi ani, tânărul obișnuia să consume până la patru doze de energizant a câte 500 ml pe zi.

Medicii din Londra au scris în BMJ Case Report că studentul a solicitat ajutor după ce a întâmpinat dificultăți de respirație și pierdere inexplicabilă în greutate timp de patru luni.

În plus, suferea și de indigestie, tremurături și palpitații cardiace.

Medicii l-au diagnosticat cu insuficiență cardiacă și renală

Pe acelaşi subiect

Testele de sânge, scanările și ECG-ul au arătat că tânărul suferea atât de insuficiență cardiacă, cât și insuficiență renală, scrie The Sun.

Bărbatul nu avea alte antecedente medicale decât aportul excesiv de băuturi energizante.

Fiecare cutie pe care o bea conținea 160 mg de cofeină, ceea ce înseamnă că consuma 640 mg pe zi - echivalentul a aproximativ șase căni de cafea, în condițiile în care specialiștii consideră doar 400 mg o limită sigură de cofeină.

Tânărul a avut nevoie de tratament de terapie intensivă și era atât de bolnav încât medicii se gândeau dacă avea nevoie de un transplant de organe.

Tânărul va avea nevoie de un transplant de rinichi

El a petrecut 58 de zile în spital, inclusiv o perioadă la unitatea de terapie intensivă, pe care a descris-o drept „traumatizantă”.

În cele trei luni anterioare internării în spital, el nu a reușit să-și continue studiile universitare din cauza stării de rău.

Dacă funcția cardiacă pare să își fi revenit, după nouă luni de tratament, este probabil ca tânărul să aibă nevoie de un transplant de rinichi pentru cealaltă afecțiune. 

„Am fost în cele din urmă internat la secția de terapie intensivă. Această experiență a fost extrem de traumatizantă. Cred că ar trebui să existe o mai mare conștientizare cu privire la băuturile energizante și efectul pe care îl au asupra organismului”, a spus tânărul sub protecția anonimatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ce a pățit un tânăr de 21 de ani din Marea Britanie care obișnuia să bea zilnic 4 doze de energizant. Medicii i-au spus că un transplant i-ar putea salva viața