Antena Meniu Search
x

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină. Coronavirusul ține sute de aeronave la sol (video)

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină. Coronavirusul ține sute de aeronave la sol, iar cele care zboară au doar câte 12 pasageri.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 23.04.2020, 14:02

  • Aproape 500 de avioane sunt prcate la Victorville, în California.
  • Clima deșertică reduce riscurile de ruginire.

Cea mai mare parcare a companiilor aeriene din lume, aerodromul din Victorville, deșertul californian, e locul în care transportatorii Americii și-au dus 400 de avioane goale, în timp ce au oprit mii de zboruri pe fondul pandemiei de coronavirus.

Filmări uimitoare au dezvăluit cum au fost parcate în deșertul California peste 400 de avioane. Pilotului Bryan Keith i s-a acordat accesul pentru a zbura cu Tigerul Grumman peste Aeroportul Logistic din sudul Californiei, din Victorville, unde climatul uscat minimizează riscul de rugină.

Avioanele deținute de Southwest, Delta, FedEx și alți mari transportatori comerciali și de marfă stau la sol sub soarele de deșert. Instalația Victorville din California este o bază a Forțelor Aeriene dezafectată. Anul trecut, Southwest Airlines a început să-și depoziteze flota de avioane Boeing 737 Max, după ce avionul a fost oprit de la zbor, în urma a două accidente fatale.

Însă acum, cu cererea de zboruri care e tot mai redusă pe fondul pandemiei coronavirusului și cu mii de avioane puse la sol, companiile aeriene au început să întâmpine o problemă fără precedent: găsirea unui loc unde să le parcheze.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aerodromul din Victorville are capacitatea de a primi până la 500 de avioane, potrivit companiei care îl gestionează, și se crede că se apropie de această cifră. Clima uscată ajută la reducerea riscului de rugină, minimizând întreținerea necesară pentru a readuce avioanele în funcțiune când se termină coșmarul pandemic, scrie Daily Mail.

Alături de avioanele Boeing 737 Max deja parcate aici, sunt acum aeronavele Boeing 747, 757 și 767, Airbus A310, A320 și McDonnell-Douglas MD-10 și MD-11.

Autostrăzile, hangarele de întreținere și chiar pistele de pe aeroporturile importante din întreaga lume sunt transformate în parcări uriașe.

Citește și Români sechestrați în ferma de sparanghel din Germania Incendiu uriaș la un depozit din Baia Mare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină. Coronavirusul ține sute de aeronave la sol (video)