Antena Meniu Search
x

China a deschis în 48 de ore un spital cu 1.000 de paturi, lângă Wuhan (Video)

Primul spital din China dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus a fost deschis lângă Wuhan, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transformat o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.04.2020, 13:14

Spital deschis în timp record, în China
Spital de o mie de paturi deschis în 48 de ore, lângă Wuhan - Captura Video / Youtube

Primul spital din China dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus a fost deschis lângă Wuhan, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transforma o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Primul lot de pacienți infectaţi cu coronavirus a fost deja transferat la Centrul Medical Regional Dabie, a informat presa locală. Proiectul s-a finalizat în 48 de ore, datorită efortului comun al personalului de la firmele de construcții, companiile de utilități și forţele de ordine.

Clădire goală transformată în spital cu o mie de paturi în 48 de ore

Clădirea din districtul Huangzhou, transformată în spital pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, a fost construită inițial ca o filială nouă a Spitalului Central Huanggang și ar fi trebuit să se deschidă în luna mai. În urmă cu două zile, autoritatea locală a dispus transformarea clădirii în spital cu 1.000 de paturi pentru tratarea pacienților cu coronavirus, scrie dailymail.co.uk.

Lucrările de reamenajare au început imediat, în 48 de ore fiind montate toate paturile, apa asigurată, electricitatea și internetul fiind de asemenea instalate în timp record.

Al doilea spital cu 1.000 de locuri ar trebui să fie gata în câteva zile

China face progrese remarcabile şi în construcția unui alt spital dedicat pacienţilor infectaţi cu coronavirus.  După doar cinci zile de la începerea lucrărilor, unitatea medicală a început deja să prindă contur. Termenul limită pentru finalizarea spitalului e de o săptămână și jumătate.

În total, încă trei astfel de spitale sunt construite, două în Wuhan și unul în Zhengzhou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » China a deschis în 48 de ore un spital cu 1.000 de paturi, lângă Wuhan (Video)