Antena Meniu Search
x

Update "O tragedie!". Cel puţin 31 de migranţi s-au înecat în Canalul Mânecii între Franţa şi Marea Britanie

Cel puţin 31 de imigranți s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Canalul într-o barcă gonflabilă pentru a ajunge în Marea Britanie, au transmis poliţiştii într-un raport. Un oficial al pazei de coastă a declarat că o operațiune de salvare este în acest moment în desfășurare.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 23:13

Cel puțin 31 de persoane s-au înecat pe Canalul Angliei într-o încercare disperată de a ajunge în Marea Britanie - iar oficialii avertizează că bilanțul ar putea fi mai mare. Rapoartele spun că migranții care se îndreptau spre Marea Britanie au murit după ce nava lor s-a scufundat în zona Calais, scrie France24.

O „tragedie”. Acesta este cuvântul folosit de premierul francez, Jean Castex ,la auzul veştii că mai mulţi migranţi şi-au pirdut viaţa miercuri în Canalul Mânecii. Cel puțin 31 de persoane care au încercat să traverseze cu barca spre Marea Britanie s-au înecat, după ce barca lor s-a scufundat. De asemenea, șeful guvernului francez a anunţat o şedinţă de urgenţă, la care vor participa opt miniștri, joi dimineață. Omologul său britanic, Boris Johnson, a convocat, de asemenea, o şedinţă de criză la Londra, miercuri, declarându-se „șocat, revoltat și profund întristat” în urma tragediei tragedie, scrie Le Figaro

Migranţii voiau să ajungă în Marea Britanie

Un purtător de cuvânt al guvernului francez a declarat că tragedia s-a petrecut miercuri la scurt timp după ora 14:00, iar ulterior o operațiune de salvare a fost pusă în desfășurare. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne la Paris a declarat iniţial că: „Cel puțin cinci persoane au murit. Bilanțul ar putea fi mai mare"

Pe acelaşi subiect

Un pescar, Nicolas Margolle, a declarat pentru Reuters că a văzut două nave mici miercuri, una cu oameni la bord și alta goală. El a spus că un alt pescar a sunat salvare după ce a văzut o barca goală și 15 oameni plutind nemișcați în apropiere, fie inconștienți, fie morți.

 Incidentul are loc la scurt timp după ce aproximativ 40 de imigranți au fost fotografiați lansând bărci în Canalul Mânecii în această dimineață într-o nouă încercare de a ajunge în Marea Britanie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "O tragedie!". Cel puţin 31 de migranţi s-au înecat în Canalul Mânecii între Franţa şi Marea Britanie