Antena Meniu Search
x

Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip

Printre participanţii la înmormântarea Prinţului Philip s-a numărat şi un băiat de 13 ani. James, Vicontele Severn, este nimeni altul decât fiul Prinţului Edward, Conte de Wessex, şi al Sophiei, Contesă de Wessex, şi cel mai tânăr nepot al Reginei.

de Monica Palade

la 19.04.2021, 16:35

Vezi și

Al 13 în ordine succesorală la tron, se crede că James va prelua anumite responsabilităţi în următorii ani.

Cine este James, Vicontele Severn

James este copilul celui mai tânăr dintre fiii Reginei, Prinţul Edward şi al soţiei sale, Sophie Rhys-Jones. A fost născut prin cezariană la Frimley Park Hospital, din Surrey, pe 17 decembrie 2007. BBC anunţa la vremea respectivă că tatăl său l-a descris ca fiind “dulce şi care adoră să fie răsfăţat”.

El şi sora lui, Lady Louise, sunt cei mai tineri dintre nepoţii Reginei. Potrivit unui raport Tatler, James este unul dintre nepoţii favoriţi ai Elisabetei a II-a. James a fost creştinat în 2008, la capela privată de la Windsor Castle şi naşi i-au fost Alastair Bruce de Crionaich, Duncan Bullivant, Thomas Hill, Denise Poulton şi Jeanye Irwin.

Pe acelaşi subiect

În prezent, urmează Eagle House School, o școală pregătitoare de lângă Sandhurst din Berkshire. Louise şi James au participat la primul lor angajament în străinătate în aprilie 2015, când și-au însoțit părinții într-o călătorie în Africa de Sud.

Și în 2011, la vârsta de șapte ani, Louise a fost domnișoară de onoare la nunta prințului William și Kate. Copiii locuiesc cu părinții lor în Parcul Bagshot din Surrey, dar reședința oficială a familiei din Londra se află la Palatul Buckingham.

De ce nu este fiul Prinţului Edward un prinţ?

Spre deosebire de restul nepoților reginei, James nu deține titlul de prinț și nu i se adresează cu apelativul Alteţa Sa. El este numit fiul de conte și trece drept James, Vicontele Severn.

Regina și ducele de Edinburgh au opt nepoți - printre care Louise și James, Peter și Zara Phillips, prințesele Beatrice și Eugenie și prinții William și Harry.

Cu toate acestea, nu tuturor li s-au acordat titluri ereditare.

Prințul Edward, la nunta sa cu Sophie Rhys-Jones, a fost de acord cu Regina ca urmaşii lor să fie considerați copii ai unui conte, în loc să fie numiți Alteța Sa Regală.

Copiii prințesei Anne, Zara și Peter, de asemenea, nu au titluri regale, dar Louise și James sunt primii descendenți ai reginei care nu au unul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip