Antena Meniu Search
x

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Iran. Sunt trei morți și peste 800 de răniți

Trei oameni și-au pierdut viața și 816 au fost răniți, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,9, care a avut loc în Iran, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 14:53

Agenţie de presă de stat din Iran IRNA a relatat, citând Centrul Iranian pentru Seismologie din Teheran, că seismul a lovit oraşul Khoy, din provincia Azerbaijanul de Vest, în nord-vestul Iranului, la ora locală 9:44.

Trei oameni au murit și 816 au fost răniți

”Până acum, seismul s-a soldat cu trei morţi şi 816 răniţi”, declară agenţiei oficiale iraniene de presă Irna guvernatorul provinciei Azerbaidjanul de Vest, Mohammad Sadegh Motamedian. Un bilanţ anterior, prezentat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, anunţa doi morţi şi 580 de răniţi.

Şi institutul american USGS a înregistrat cutremurul ca având o magnitudine de 5,9 şi s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. 

Pe acelaşi subiect

”Cutremurul a fost atât de puternic încât a fost simţit în multe regiuni din provincia Azerbaijanul de Vest, provocând îngrijorare în rândul locuitorilor. A fost simţit, de asemenea, în mai multe oraşe, inclusiv în capitala provinciei Azerbaijanul de Est Tabriz”, a relatat IRNA.

Oficiali ai serviciilor de urgenţă din Iran au afirmat că echipele de salvare au fost trimise în zonă şi că spitalele au intrat în alertă, a scris presa de stat.

”Amploarea distrugerilor la unele locuinţe şi clădiri din oraşul Khoy este relativ mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor iraniene de urgenţă Mojtaba Khaledi pentru agenţia de presă YJC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Iran. Sunt trei morți și peste 800 de răniți