Antena Meniu Search
x

Gestul unui șofer român de TIR a salvat viața unui coleg, pe un drum din Franța: "L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului" (Video)

Gestul făcut de Cătălin Firu, un șofer român de TIR, a salvat viața unui camionagiu lituanian, pe o șosea din Franța. Acesta din urmă a adormit la volan, s-a răsturnat cu autotrenul pe marginea drumului, iar viteza de reacție a românului i-a salvat viața.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.10.2020, 11:47

Cătălin Chiru l-a găsit pe șoferul lituanian cu centura de siguranță în jurul gâtului
Gestul unui șofer român de TIR a salvat viața unui coleg, pe un drum din Franța - captura video Facebook
  • Fără să ezite, românul a oprit circulația blocând drumul cu autotrenul său.
  • Cătălin l-a găsit pe colegul camionagiu înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță.

S-a întâmplat zilele trecute, pe drumul national 151 din Franța.

Cătalin Firu se afla în cursă când un alt șofer de TIR, care circula în fața lui, a ațipit la volan, a perdut controlul volanului și răsturnat cu camionul.

Fără să ezite, românul a oprit circulația blocând drumul cu autotrenul său, a sărit din camion și s-a urcat pe cabina rasturnată pentru a vedea starea colegului lituanian. L-a găsit pe bărbat înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, "atârnând în ea cu propria greutate".

Deși, ințial, a fost împiedicat de ceilalți francezi să intervină și rugat să aștepte intervenția pompierilor, românul a decis să taie cu cuțitul centura care-l sugruma pe șofer, gest care i-a salvat omului viața, după spusele echipajului de la Jandarmerie care a ajuns primi la fața locului.

Întâmplarea a fost povestită de Ilie Matei, un alt șofer de TIR profesionist, extrem de activ pe rețelele de socializare.

Tot el a fost cel care a postat pe Facebook imagini de la intervenția salvatoare a șoferului român.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gestul unui șofer român de TIR a salvat viața unui coleg, pe un drum din Franța: "L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului" (Video)