Antena Meniu Search
x

Rusia anuntă că un avion de luptă a aruncat patru bombe pentru a descuraja un distrugător britanic în Marea Neagră. Marea Britanie neagă incidentul

O navă militară rusă a tras focuri de avertizare iar un avion de luptă rusesc a aruncat patru bombe în calea distrugătorului Marinei Regale Britanice, HMS Defender, după ce ar fi intrat în apele rusești din Marea Neagră, anunță Ministerul Rus al Apărării. Marea Britanie a negat incidentul.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 16:29

Incident în Marea Neagră. Rusia a tras focuri de avertisment și a folosit bombe pentru a descuraja un distrugător britanic
Nave militare în timpul unei parade în Marea Neagră, Sevastopol - Getty Images

Marea Britanie neagă că Rusia a tras focuri de avertizare în apropierea navei de război britanice, potrivit BBC. Ministerul Apărării din Marea Britanie contrazice Ministerul rus al Apărării și susține că nu s-a tras niciun foc de avertizare asupra distrugătorului HMS Defender, nici nu au fost lansate bombe în apropierea acestuia: “Noi am crezut că rușii fac doar un exercițiu de artilerie.”

Credem că rușii au făcut un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și au oferit comunității maritime un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor. Nu s-au tras focuri către HMS Defender și nu recunoaștem afirmația că au fost aruncate bombe în calea lui. Nu s-au tras focuri de avertizare asupra HMS Defender. Nava efectuează o trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene în conformitate cu dreptul internațional”, a spus Ministerul Apărării din Marea Britanie într-o declarație de presă. 

Rușii susțin că au tras focuri de avertisment și au aruncat bombe dintr-un avion de luptă

Ministerul rus al Apărării susține că distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale Britanice a intrat în apele rusești din Marea Neagră. Rușii au tras focuri de avertisment și au aruncat bombe dintr-un avion de luptă în calea distrugătorului pentru a-l determina să se întoarcă, relatează Reuters. Ministerul rus al Apărării susţine că distrugătorul HMS Defender a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol, Crimeea. Potrivit presei ruse, incidentul a avut loc astăzi, la prânz.

În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a flotei ruse de la Marea Neagră a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice. Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse, au spus rușii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rusia anuntă că un avion de luptă a aruncat patru bombe pentru a descuraja un distrugător britanic în Marea Neagră. Marea Britanie neagă incidentul