Antena Meniu Search
x

ISIS revendică atentatul din Barcelona! MESAJUL ŞOCANT transmis de jihadişti: "Către toţi spaniolii: a venit timpul să ..."

După mai mulţi ani în care a avertizat asupra unor atacuri în Spania, jihadiştii de la gruparea teroristă ISIS au acţionat în Barcelona, scrie El Mundo. 

După mai mulţi ani în care a avertizat asupra unor atacuri în Spania, jihadiştii de la gruparea teroristă ISIS au acţionat în Barcelona, scrie El Mundo

13 morţi şi 100 de răniţi este bilanţul provizoriu al groaznicului atentat de la Barcelona, unde o furgonetă a rulat cu viteză maximă pe o distanţă de jumătate de kilometru, pe cea mai aglomerată arteră pietonală a oraşului, Ramblas. Printre morţi, cea mai tânără victimă este un copil de 3 ani.

Citeşte şi: Bârlogul jihadiştilor! Şeful poliţiei catalane face DEZVĂLUIRI HALUCINANTE. Ce s-a întâmplat cu numai câteva ore înaintea MASACRULUI din Barcelona

De asemenea, doi cetăţeni români au fost identificaţi printre persoanele rănite în urma atacului terorist. 

Pe acelaşi subiect

Majoritatea victimelor sunt turişti străini, atentatul având loc în jurul orei locale 17:00, când artera pietonală era plină cu mii de oameni. 

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq.

Operaţiunea a fost efectuată ca răspuns la îndemnurile de a ţinti statele coaliţiei internaţionale antijihadiste care operează în Siria şi în Irak, se arată în comunicat.

Atacul vine la două săptămâni după ce ISIS a ameninţat cu un "atac iminent" pentru recucerirea Andalusiei.

Iar bucuria jihadiştilor a explodat pe canalele de comunicare ale ISIS la câteva minute după atacul din Barcelona.

"Către toţi spaniolii: a venit timpul să plătiţi pentru tot ce a făcut guvernul vostru împotriva popoarelor noastre nevinovate", se arată într-unul dintre mesaje.

Prin modul de operare, atacul de la Barcelona aminteşte de atentatele imputate sau revendicate de Statul Islamic la Nisa, Berlin sau Londra.

Spania, a treia destinaţie turistică la nivel mondial, a fost până acum ocolită de atentate jihadiste ale Statului Islamic, care au vizat alte capitale europene, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ISIS revendică atentatul din Barcelona! MESAJUL ŞOCANT transmis de jihadişti: "Către toţi spaniolii: a venit timpul să ..."