Antena Meniu Search
x

Kuleba, după ce la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au ajuns plicuri suspecte: "Campanie de teroare, azi s-a adăugat şi România"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că împotriva ambasadelor şi consulatelor acestui stat a fost lansată o campanie de teroare şi intimidare, însă aceasta nu îi va opri pe diplomaţii ucraineni să lucreze pentru apărarea ţării, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 15:32

Kuleba, după ce la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au ajuns plicuri suspecte: "Campania de teroare, azi s-a adăugat şi România"
- Profimedia

"A fost lansată o campanie de teroare şi intimidare împotriva ambasadelor şi consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale. Nu pot decât să repet pentru toţi duşmanii diplomaţiei ucrainene şi ai Ucrainei - nu veţi reuşi să ne intimidaţi sau să ne opriţi, suntem o echipă unită de diplomaţi ucraineni şi vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei şi apropierea victoriei noastre", a spus şeful diplomaţiei de la Kiev, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei de la Bucureşti.

Plicurile suspecte, ridicate de SRI

El a arătat că există noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele Ucrainei. "Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România şi Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete şi să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxaţi şi să nu vă mai pierdeţi timpul şi banii pe timbre poştale. Nu veţi realiza nimic prin aceasta", a transmis ministrul ucrainean de Externe.

Plicurile cu un conţinut suspect care au fost primite, marţi, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au fost ridicate în vederea expertizării, a anunţat Serviciul Român de Informaţii. Potrivit SRI, în acest caz "se colaborează cu toate instituţiile abilitate". Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

Pe acelaşi subiect

"Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniştii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate şi transportate în siguranţă", a precizat SRI.

Prima dată a fost vizată ambasada Ucrainei din Spania

Poliţia spaniolă a confiscat, luni, trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal. Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kuleba, după ce la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au ajuns plicuri suspecte: "Campanie de teroare, azi s-a adăugat şi România"