Antena Meniu Search
x

Video Luni, Marea Britanie va atinge imunitatea de grup, estimează cercetătorii UCL

Marea Britanie va atinge, luni, imunitatea de grup, potrivit unei estimări a cercetătorilor din cadrul Universității College London (UCL).

de Redactia Observator

la 08.04.2021, 22:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Potrivit UCL, până pe 12 aprilie, 73,4% din cetățeni vor fi imunizati, fie că au trecut deja prin boală sau au fost vaccinați, potrivit The Telegraph. Aceste date sunt, însă, în contrast puternic cu studiul lansat de Imperial College care sugerează că doar 34% de persoane au fost imunizate până la sfârșitul lunii martie.

Săptămâna trecuă, autoritățile au estimat că până la finalul lunii martie, 54% din populația din Marea Britanie a dezvoltat deja anticorpi. Până în prezent, încă 7,1 milioane de persoane au mai fost vaccinate, iar 100.000 au cotractat virusul. 

Se ia în considerare și faptul că 1 din 10 persoane are, de asemenea, o anumită imunitate înnăscută prin infecții cu alte coronavirusuri, în timp ce alții sunt imunidatorită prezenței celulelor T în organismul lor. 

“Când luăm în considerare eficacitatea vaccinării în ceea ce privește imunitatea, acest lucru - conform studiului - înseamnă că aproximativ 70% din populație este imună. Acest lucru este aproape de pragul de imunitate colectivă".

Pe acelaşi subiect

Potrivit aceluiași studiu, numărul deceselor va continua să scadă până pe 24 mai, fără riscul unui creșteri pe perioada verii. 

Situația la nivel global

Cel puţin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populaţia globală au primit o doză unică de vaccin COVID-19 până duminică, potrivit ultimelor cifre ale companiei de cercetare Our World in Data.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii solicită ţărilor să doneze mai multe doze de vaccinuri COVID-19 aprobate pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din ţările mai sărace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Luni, Marea Britanie va atinge imunitatea de grup, estimează cercetătorii UCL