Antena Meniu Search
x

Foto Femeie găsită nevinovată de crimă, după ce i-a tăiat gâtul unei fetițe de 7 ani, din senin

O femeie în vârstă de 30 de ani din Marea Britanie a fost găsită nevinovată de către jurați, după ce i-a tăiat gâtul unei fetițe de șapte ani, din senin. Femeia pledase vinovată pentru omor din culpă, nu crimă, invocând lipsa de discernământ.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.12.2020, 19:03

fetiță ucisă în Marea Britanie
Emily Jones a fost ucisă în luna martie, de Ziua Mamei - Greater Manchester Police via The Sun
  • Spre deosebire de crimă, omorul din culpă nu este la fel de aspru pedepsit
  • "Avea o inimă la fel de mare ca zâmbetul ei", au mărturisit părinții, sfâșiați de durere

Eltiona Skana nu va petrece nicio zi în închisoare, cel puțin pentru moment, după o crimă care a zguduit Regatul Unit în luna martie a acestui an, chiar de Ziua Mamei.

Tragedia s-a întâmplat într-un parc, în plină zi. Copila, care se dădea cu un scooter, a început să-și strige mama și să alerge către ea - o scenă cât se poate de firească într-un loc de agrement. Din senin, chiar în timp ce fetița trecea prin fața ei, Eltiona Skana s-a ridicat de pe o bancă, a scos un cuțit artizanal din buzunar și i-a tăiat gâtul.

Paramedicii au fost sunați în jurul orei 14:35 (ora locală) și au fugit spre locul faptei, sperând să o poată salva pe fetița grav rănită. În ciuda eforturilor disperate, medicii au fost nevoiți să pronunțe decesul o oră mai târziu, la 15:56.

Ancheta a scos la iveală detalii tulburătoare. Individa, care emigrase din Albania cu familia ei, în 2014, avea un istoric al tulburărilor psihice. De altfel, în 2017, aceasta își înjunghiase mama și fusese implicată într-un alt incident cu sora ei, fiind internată de trei ori într-un spital de psihiatrie.

Potrivit The Sun, de la mijlocul lunii decembrie 2019 și până în martie 2020, femeia nu avusese niciun contact direct cu personalul responsabil de problemele mentale. Mai mult, în casa ei s-au descoperit stocuri de medicamente neluate, specialiștii estimând că pastilele i-ar fi ajuns pentru o lună de tratament.

Diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, femeia a fost achitată de acuzația de crimă.

Familie sfâșiată de durere: "Era singurul nostru copil"

Devastați de durere, părinții micuței Emily Jones au numit-o "lumina vieții noastre" pe cea a cărui destin a fost curmat atât de brutal: "Avea șapte ani, era singurul nostru copil și lumina vieții noastre. Era mereu plină de bucurie, dragoste și zâmbete".

"Emily avea un zâmbet molipsitor și era frumoasă, la suflet și la trup. Avea o inimă la fel de mare ca zâmbetul ei", își amintesc părinții.

Astăzi, procurorul britanic Michael Brady a anunțat juriul că nu mai urmărește o condamnare pentru crimă. El le-a cerut acestora să o achite pe baza diagnosticului de schizofrenie. "Nu mai este niciun temei realist de condamnare", a conchis el, precizând că nu a fost o decizie luată ușor.

Femeia va fi judecată, în schimb, pentru omor din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Femeie găsită nevinovată de crimă, după ce i-a tăiat gâtul unei fetițe de 7 ani, din senin