Antena Meniu Search
x

Video Moartea demnității. Doi frați au transportat cadavrul mamei lor pe o motocicletă, către crematoriu, în India

India este afectată de o criză COVID fără precedent. Imagini cu oameni care-și transportă rudele decedate din cauza coronaviruslui, la crematorii, fac înconjurul pământului. Este și cazul a doi frați nevoiți să transporte cadavrul mamei lor, pe motocicletă, la crematoriu pentru a fi incinerată.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 17:47

Vezi și
  • India este devastată de valul doi al pandemiei de coronavirus.
  • Pentru că crematoriile nu mai fac față, autoritățile sunt forțate să improvizeze spații penru incinerarea cadavrelor.

Femeia în vârstă de 50 de ani a murit în timp ce aștepta eliberarea unui pat de spital. Cum ambulanțele nu mai fac față miilor de cereri, cei doi bărbați au așezat cadavrul mamei lor între ei, pe motocicletă, pentru a o transporta la crematoriu, scrie Daily Mail. 

Incidentul s-a petrecut luni în statul Andhra Pradesh. Cei doi au fost opriți de un ofițer de poliție, iar imaginile cutremurătoare au devenit virale pe internet. Polițistul local i-a oprit pe cei doi pentru a-i întreba cine este femeia. În imagini se observă cum situația celor doi frați îl afectează vizibil pe omul legii. 

Nu este singurul caz de acest fel. Pe 26 aprilie, imagini cu o femeie care-și transporta fiul decedat într-o ricșă au făcut înconjurul internetului. 

Cadavrele, incinerate într-o parcare din New Delhi

Pe acelaşi subiect

Spitalele indiene şi personalul lor sunt puse la grea încercare de acest al doilea val devastator al epidemiei noului coronavirus. Oameni mor la uşile spitalelor sau acasă, din cauza lipsei de paturi, medicamente şi oxigen.

Crematoriile nu cunosc răgazul, iar coşurile li se fisurează şi armatura metalică li se topeşte din cauza puterii căldurii. Cum la unele dintre ele începe să lipsească lemnul, familiile sunt îndemnate să aducă propriul combustibil.

Cum situația pare scăpată de sub control, autoritățile au fost nevoite să improvizeze spații unde să incinereze cadavrele. ”Am pierdut numărul”, suspină Sanjay, un preot care oficiază ultimul ritual al defuncţilor, într-un cematoriu din New Delhi, atât de plin, încât şi-a extins activitatea funestă până în parcarea adiacentă. 

”Începem la răsărit, iar incinerările continuă până după miezul nopţii”, declară el AFP, cu privirea piedută în flăcările rugurilor şi în grămezile de cenuşă din care iese fum şi care erau, cu puţin timp în urmă, oameni, înainte să fie puşi la pământ de Covid-19.

Familii plâng tăcut, pe marginea drumului, în acest cartier defavorizat al capitalei, aşteptând rândul rudelor lor, învelite în cearşafuri abe şi ghirlande de gălbenele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Moartea demnității. Doi frați au transportat cadavrul mamei lor pe o motocicletă, către crematoriu, în India