Antena Meniu Search
x

O femeie, care a fost vaccinată cu Moderna în timpul sarcinii, a născut un bebeluş cu anticorpi Covid-19, în Statele Unite

O femeie, cadru medical din prima linie, care a primit prima doză de vaccin în luna ianuarie, când era însărcinată în 36 de săptămâni, a transmis se pare anticorpi şi bebeluşului. Doi medici pediatri din Florida spun că este primul caz în care sunt detectați anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al unui nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată împotriva COVID-19.

de Monica Palade

la 17.03.2021, 12:48

O femeie, care a fost vaccinată cu Moderna în timpul sarcinii, a născut un bebeluş cu anticorpi Covid-19, în Statele Unite - Profimedia

Concluziile doctorilor Paul Gilbert şi Chad Rudnick au fost prezentate într-un articol, însă informaţia nu a fost încă verificată şi confirmată şi de alţi specialişti, susţine The Guardian.

La câteva săptămâni după ce a primit prima doză de Moderna, femeia a născut o fetiţă „puternică şi sănătoasă”. Cercetătorii au analizat sângele din cordonul ombilical al bebelușului și au stabilit că anticorpii „au fost detectați la momentul nașterii”.

Născut cu anticorpi

„Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție cu COVID-19 datorită vaccinării mamei. Din câte știm, acesta este primul caz din lume în care s-a raportat un copil născut cu anticorpi după vaccinare. Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii din mamă au trecut la copil, ceea ce se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinilor”, susţine medicul Gilbert.

„Îi îndemnăm și pe alții să creeze un registru de sarcină și alăptare și să efectueze studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor anti-Covid-19 la o femeie însărcinată și care alăptează”, se arată în studiul cercetătorilor.

„Acesta este doar un caz, dar vor mai fi, în următoarele luni, mii și mii de copii născuți de mame care au fost vaccinate. Studiile ulterioare trebuie să decidă cât va dura protecția. Trebuie să se stabilească la ce nivel de protecție sau câți anticorpi trebuie să circule într-un copil pentru a oferi protecție”, a declarat la rândul său Chad Rudnick.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » O femeie, care a fost vaccinată cu Moderna în timpul sarcinii, a născut un bebeluş cu anticorpi Covid-19, în Statele Unite