Antena Meniu Search
x

O imagine "nebună", cu un munte de rachete în Ucraina. Sunt resturile de proiectile cu care a fost bombardat Harkovul

Un „cimitir” de rachete, pagube materiale imense și sute de morți au rămas în urma rușilor, în Harkov. O fotografie cu un munte de carcase de proiectile, care arată amploarea atacurilor armatei Kremlinului în orașul ucrainean, a devenit virală pe internet și demonstrează din nou că ucrainenii au nevoie, în continuare, de sprijin militar din partea aliaților în acest război neprovocat. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.12.2022, 11:25

"Cimitirul rachetelor". Cum arată, cu adevărat, amploarea atacurilor rusești în Harkov
"Cimitirul rachetelor". Cum arată, cu adevărat, amploarea atacurilor rusești în Harkov - Kostiantyn & Vlada Liberov

Maiorul în rezervă John Spencer a postat fotografia în care doi ofițeri ucraineni de poliție se uită la un munte de resturi de la rachetele rusești care au lovit al doilea cel mai mare oraș din Ucraina. Considerat un expert în războiul urban, Spencer a transmis că SUA ar trebui să trimită mai multe arme pentru a ajuta țara să se apere împotriva invadatorilor. „Cred cu tărie că Statele Unite ar trebui să înarmeze Ucraina cu sisteme ATACMS, Grey Eagle, Patriot și multe altele. I-ar ajuta să învingă Rusia mai repede”.

Pe Twitter circulă și alte imagini cu grămezi de rachete și obuze strânse de soldații ucraineni, după ce au recucerit regiunea Harkov. Soldații ruși au fugit pe biciclete sau în mașini furate sub amenințarea armei de la săteni, potrivit martorilor oculari. Însă localnicii nu s-au bucurat prea mult de liniște. Începând cu luna octombrie, rușii au început din nou seria de atacuri asupra Harkovului și asupra altor regiuni din sud-estul țării. 

Luni, armata rusă a lansat un nou atac asupra instalaţiilor de infrastructură critică ale Ucrainei. Rușii au lansat peste 70 de rachete, iar Forţele de Apărare ale Ucrainei au doborât peste 60 de rachete inamice.

Kievul, aruncat în întuneric în urma atacurilor cu rachete

Pe acelaşi subiect

Potrivit Forţelor Aeriene, invadatorii ruşi au tras 38 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 cu opt bombardiere strategice Tu-95ms din Marea Caspică şi Volgodonsk din regiunea Rostov. Douăzeci şi două de rachete de croazieră de tip Kalibr au fost lansate din Marea Neagră.

În plus, bombardierele cu rază lungă de acţiune Tu-22m3 ale Rusiei au atacat Ucraina din Marea Neagră cu trei rachete de croazieră Kh-22. Avioanele de vânătoare Su-35 ale inamicului au tras alte şase rachete ghidate cu lansare din aer Kh-59 şi o rachetă Kh-31P.

În urma acestor atacuri, aproximativ jumătate din regiunea Kiev a fost aruncată în întuneric, iar penele de current vor continua și în următoarele zile. Moscova neagă că intenția sa este de a răni civilii, dar a spus că suferința lor nu se va încheia dacă Ucraina nu va ceda cerințelor Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O imagine "nebună", cu un munte de rachete în Ucraina. Sunt resturile de proiectile cu care a fost bombardat Harkovul