Video

O tânără gravidă a pierdut copilul din cauza unui anestezist beat şi a medicului care a plecat din tură, în Rusia

De Veronica Micu.
Publicat: 14.04.2021, 14:40.
Actualizat: 14.04.2021, 15:54

Întâmplare tragică într-un spital din Rusia. O tânără coregrafă, căreia îi venise sorocul să nască, a pierdut sarcina din cauza anestezist băut și a medicului șef care a plecat din tură, abandonându-și pacienta. Acum, femeia vrea să îi dea în judecată pe toți cei care se fac vinovați de moartea fiului ei.

O tânără gravidă a pierdut copilul din cauza unui anstestezist beat şi a medicului care a plecat din tură, în Rusia

Instagram

Coregrafa Alena Lavrikova și soțul ei așteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil, care urma să se nască la începutul lunii aprilie.

Instagram

Sarcina mergea perfect, toate analizele și ecografiile nu dădeau niciun motiv de îngrijorare. Când apa tinerei s-a rupt, noaptea, cei doi au sunat la spital. Doar că nu le-a răspuns nimeni, așa că viitorii părinți au mers la urgență.

Citește și:

Instagram

Totul părea să decurgă normal, tânăra nu simţea dureri, copilul era activ, dar o uşoară sângerare o îngrijora. În această situație, examinarea ar fi trebuit efectuată în sala de operație, însă medicul a decis să o facă în felul său și a pus-o pe Alena să se aşeze pe un scaun.

Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică

"M-am întins pe un scaun, iar medicul a început să mă examineze cu o pensă. Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică. Medicul a început să se panicheze foarte mult, a cerut o targă şi m-a dus în sala de operație", povesteşte Alena.

Instagram

Coșmarul abia începuse.

Ușa de la sala de operație era încuiată, iar cheia nu a fost găsită imediat. Anestezistul era atât de beat, încât abia putea să stea în picioare, iar medicul-șef pur și simplu a dispărut. Imediat, în maternitate a început panica, asistentele au început să caute alţi chirurgi, dar nu au găsit pe nimeni.

"În tot acest timp, am stat întinsă pe masă și sângeram, copilul meu și cu mine muream", povesteşte Alena, într-un material video publicat pe Instagram.

După ceva vreme, a apărut medicul-șef. Un alt anestezist, venit de urgenţă la spital deşi era în ziua lui liberă, a îmbrăcat rapid un halat și i-a făcut fetei o injecție.

Anestezia nu a avut timp să lucreze, astfel că durerile suferite au fost cumplite.

Copilul a murit, iar documentele din dosarul medical al tinerei au dispărut

Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat, iar Alenei i s-a spus că "se mai întâmplă".

Tânăra susţine că informațiile din dosarul ei medical nu corespundeau realității, că ar fi ajuns la urgență cu sângerări severe, iar copilul era mort în acel moment. Fata este revolaltă şi cere să se facă dreptate. Spune că din cauza neglijenţei medicilor, fiul ei a murit.

Alena a depus o plângere și le cere autorităților responsabile să facă dreptate în acest caz, iar cei vinovați să plătească pentru moartea copilului ei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.