Antena Meniu Search
x

Video OMS ştie când va fi sfârşitul pandemiei. Hans Kluge: "Cel mai rău scenariu s-a încheiat"

Hans Kluge, directorul european al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat, într-un interviu acordat televiziunii publice daneze DR, că pandemia de coronavirus se va încheia la începutul anului 2022.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.02.2021, 12:51

Hans Kluge, șeful Biroului regional pentru Europa al OMS
Pandemia de coronavirus se va încheia la începutul anului 2022, a anunțat Hans Kluge, șeful Biroului regional pentru Europa al OMS - captura video dr.dk

În ciuda faptului că virusul continuă să se răspândească, toate restricțiile vor dispărea, a spus șeful Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Hans Kluge este optimist și crede că pandemia de coronavirus va lua sfârșit la începutul anului viitor.

"Anul 2021 va fi un nou an în care ne vom confrunta cu pandemia de coronavirus. Știm mai multe despre virus decât știam în 2020, când, practic, nu am făcut decât să izolăm oamenii. Cel mai rău scenariu s-a încheiat, ar trebui să fim mai optimişti. 

Nimeni nu poate prezice cursul pandemiei, dar pot să spun că la începutul anului 2022 va fi sfârşitul ei", a declarat Hans Kluge la televiziunea daneză DR.

Virusul încearcă să se adapteze la oameni

Potrivit directorului european al OMS, virusul va continua să se răspândească, dar nu va fi mai fi nevoie de menţinerea tuturor restricţiilor. 

În ceea ce privește noile mutații ale coronavirusului, Kluge a definit procesul ca fiind unul normal, pentru că virusul încearcă să se adapteze la oameni. 

El a precizat că, dacă va fi necesar, vaccinurile pot fi modificate pentru a combate noile mutații, și nu trebuie create de la zero.

Întregul interviu acordat de Hans Kluge televiziunii daneze DR poate fi urmărit AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » OMS ştie când va fi sfârşitul pandemiei. Hans Kluge: "Cel mai rău scenariu s-a încheiat"