Antena Meniu Search
x

Patru români morți într-un Opel Vivaro strivit între două TIR-uri, în Germania. Vinovat de tragedie e tot un român

Patru români au murit într-un accident înfiorător în Germania, după ce microbuzul Opel Vivaro în care se aflau a fost strivit între două TIR-uri, vinovat de tragedie fiind tot un român.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.09.2020, 08:34

  • Microbuzul în care se aflau cinci români a fost spulberat din spate și împins într-un TIR încărcat cu lemne.
  • Șoferul TIR-ului care a provocat tragedia a observat prea târziu ambuteiajul creat în fața sa și nu a mai avut timp să frâneze

Accidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei 12.50, pe Autostrada A44, la Wünnenberg și s-a soldat cu moartea a patru români și rănirea ușoară a altor 10 persoane.

Presa germană scrie că un camion din România nu a frânat la timp și a lovit din spate un Opel Vivaro de tip 8+1 cu numere de înmatriculare românești care circula pe același sens. Din nefericire, Opelul, în care se aflau cinci persoane, a fost proiectat sub un alt camion care circula în fața lui. Patru dintre ocupanții Opelului Vivaro au murit în impact.

Unul dintre șoferii de camion a fost și el rănit și transportat la spital cu un elicopter.

Opelul Vivaro, strivit între două TIR-uri românești

Potrivit nw.de, șoferul TIR-ului care a provocat tragedia a observat prea târziu ambuteiajul creat în fața sa din cauza unei mașini care s-a stricat pe autostradă și nu a mai avut timp să frâneze. De altfel, anchetatorii nu au găsit nicio urmă de frânare pe asfalt.

Astfel, microbuzul în care se aflau cinci români a fost spulberat din spate și împins în TIR-ul din față, iar impactul a fost deosebit de violent. Presa locală scrie că și TIR-ul sub care a fost împins Opelul era condus de un român.

La accident au intervenit șapte ambulanțe din Paderborn și Hochsauerland, la locul accidentului deplasându-se și medici din Büren, Marsberg și Paderborn.

4 morți și 10 răniți 

De asemenea, un pompier a fost rănit în timpul intervenției deosebit de complexe.

Autostrada a fost închisă timp de mai multe ore, formându-se astfel cozi de mașini pe kilometri întregi.

Presa germană scrie că un alt TIR înmatriculat în Cehia, dar și un autoturism BMW înmatriculat în Germania au fost implicate în accident, însă românii au fost singurele victime.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Patru români morți într-un Opel Vivaro strivit între două TIR-uri, în Germania. Vinovat de tragedie e tot un român