Antena Meniu Search
x

Pentagon: Soldaţii ruşi dezertează sau îşi sabotează blindatele. Sunt demoralizați, înfometați și fără combustibil

Cu moralul la pământ, înfometați și fără combustibil, unii soldați ruși din Ucraina ar fi dezertat sau și-ar fi sabotat echipamentele pentru a evita să devină pioni în războiul lui Vladimir Putin, susține un oficial de rang înalt de la Pentagon, citat de New York Times. Totodată, potrivit The Kyiv Independent, trupele ruseşti din Crimeea refuză să intre în Ucraina.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 13:59

Pentagon: Unii soldaţi ruşi dezertează sau îşi sabotează vehiculele blindate pentru a nu deveni pioni în războiul lui Putin
Pentagon: Unii soldaţi ruşi dezertează sau îşi sabotează vehiculele blindate pentru a nu deveni pioni în războiul lui Putin - Profimedia Images

Plutoane întregi și-ar fi depus armele fără a lupta, după ce s-au lovit de înverșunarea ucrainenilor de a-și apăra țara. Mulți dintre dezertori sunt tineri recruţi, fără pregătire și prost echipați. În unele cazuri, trupele invadatoare ar fi făcut în mod deliberat găuri în rezervoarele de benzină ale vehiculelor lor, probabil pentru a evita lupta, a spus oficialul american.

Acesta a refuzat să divulge cum au fost obținute informațiile de mai sus. Cel mai probabil, poate fi vorba de interceptări sau monitorizarea declarațiilor soldaților capturați de armata ucraineană. 

Acest fenomen ar putea fi o explicație a faptului că forțele ruse, inclusiv un convoi cu tancuri, întins pe 60 de kilometri, nu au făcut niciun progres privind capturare Kievului, susțin oficialii americani. Pe lângă faptul că militarii s-ar confrunta cu lipsa de combustibil, alimente și piese de schimb, comandanții ruși care conduc acea coloană blindată spre capitală ar putea, de asemenea, „să-și regândească” planurile de luptă, făcând ajustări din mers. Vladimir Putin folosește în prezent două treimi din puterea de luptă totală a Rusiei pentru invazia din Ucraina. 

Totodată, pentru forțele ruse care au intrat în Ucraina din Belarus, problemele logistice s-au dovedit a fi o problemă uriaşă, a declarat marți un oficial european. În timpul exercițiilor militare comune de pe teritoriul belarus, unii dintre soldați primeau provizii puţine de alimente și combustibil, potrivit analiștilor independenți. Însă oficialii americani le-au transmis aliaților că rușii au rezolvat această problemă, până la mijlocul lunii februarie, motiv pentru care avertismentele americane cu privire la invazie s-au intensificat la jumătatea lunii trecute, potrivit oficialului european, care a vorbit sub condiția anonimatului.

Înaintarea lentă a convoiului de tancuri spre Kiev poate fi pusă pe seama obstacolelor de logistică, un eşec tactic. Oficialii ruşi se aşteptau ca Kievul să cedeze în două zile. Dar faptul că sistemele de apărare aeriană ucraineană încă funcţionează a pus în pericol forţele aeriene ruseşti şi, inclusiv, pe cele de la sol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pentagon: Soldaţii ruşi dezertează sau îşi sabotează blindatele. Sunt demoralizați, înfometați și fără combustibil