Antena Meniu Search
x

Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii

Americanii vor să reducă perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus, de la 14 la 10 sau chiar şapte zile. În Europa, măsuri similare au fost adoptate deja în Franţa şi Belgia. Noi mergem pe principiul "paza bună trece primejdia rea": rămânem la recomandările cele mai stricte de două săptămâni.

de Redactia Observator

la 03.12.2020, 21:11

Vezi și
  • Tot mai multe state mizează reducerea perioadei de izolare sau de carantină, în cazul persoanelor expuse la noul coronavirus.

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite arată că, deşi perioada de două săptămâni de izolare rămâne una ideală, cei care au un test negativ se pot izola doar şapte zile. Cei care nu şi-au făcut test, dar nu au simptome, pot ieşi din izolare după 10 zile. 

Michael Thomas Osterholm, Comisia COVID din Statele Unite ale Americii SUA: Cred că măsura va avea un impact pozitiv, comparativ cu oamenii care spun că nu pot să stea izolaţi 14 zile.

Propunerea a ajuns la Comisia de monitorizare a pandemiei de la Casa Albă şi este analizată. Perioada de două săptămâni a fost decisă la începutul crizei sanitare, când experţii nu aveau încă suficiente date despre perioada în care riscul de infectare este maxim. 

În schimb, la noi, decidenţii suflă şi în iaurt. 

Ludovic Orban, premierul României: Paza bună trece primejdia rea. Deocamdată menţinem perioada de carantinare la 14 zile. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Recomandarile OMS, cât şi ale Comisiei Europene sunt să rămânem la 14 zile ca fiind o perioadă medie de incubaţie în evoluţia bolii.

Reducerea perioadei de autoizolare, intrată deja în vigoare în Spania, în Franţa şi în Belgia

În pofida recomandărilor Uniunii Europene, alte state de pe continent au adoptat deja decizia de a reduce perioada de autoizolare. 

Anca Stela Dobrin, doctor Medicină Internă în Franţa: Perioada maximă de contagiozitate este în primele cinci zile. Corelată cu faptul că este mai uşor de acceptat o perioadă de carantină mai scurtă, aceste două argumente au dus la decizia de scurtare a carantinei de la 14 la şapte zile.

Reducerea perioadei de autoizolare la şapte sau 10 zile a fost o măsură luată şi în Belgia şi în Spania.

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii: În cazul persoanelor confirmate ca pozitive, autoizolarea se poate reduce la 10 zile, dacă, în ultimele trei zile, ele nu prezintă simptome.

Iar Germania ia în calcul o izolare de numai cinci zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii