Antena Meniu Search
x

Președintele Chinei, surprins și nemulțumit de performanța slabă a soldaților ruși. Șeful CIA: Prietenia dintre Xi şi Putin nu este "total fără limite"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a devenit un pic mai realist ca urmare a războiului din Ucraina, dar ar fi o greşeală să subestimăm angajamentul Beijingului şi Moscovei faţă de parteneriatul lor comun, a declarat șeful CIA, William Burns, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 09:55

Președintele Chinei, nemulțumit de performanța soldaților ruși. Șeful CIA: Prietenia dintre Xi şi Putin nu este "total fără limite"
Președintele Chinei, nemulțumit de performanța soldaților ruși. Șeful CIA: Prietenia dintre Xi şi Putin nu este "total fără limite" - Profimedia Images

În cadrul unui eveniment de politică externă desfăşurat la Universitatea Georgetown din Washington D.C., William Burns a mai spus că preşedintele Chinei menţine ambiţii serioase asupra Taiwanului şi a avertizat că un conflict asupra insulei ar fi "profund regretabil" pentru toate părţile implicate.

China, care anul trecut a semnat un parteneriat "fără limite" cu Rusia, s-a abţinut să condamne invadarea Ucrainei, chiar dacă ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite, au impus Moscovei sancţiuni ample.

Directorul CIA, care a călătorit recent în Ucraina, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, a afirmat însă că Xi Jinping a fost probabil surprins şi nemulţumit de ceea ce a descris ca fiind performanţa slabă a militarilor ruşi. Burns a adăugat că prietenia dintre Rusia şi China nu este total fără limite.

CIA: Următoarele 6 luni, critice pentru Ucraina

Vorbind despre invazia rusă în Ucraina, Burns a estimat că următoarele şase luni vor fi "critice" pentru Ucraina, unde Moscova a obţinut progrese semnificative în ultimele săptămâni.

Burns a abordat în intervenţia sa şi problemele din Orientul Mijlociu. El a spus că guvernul de la Teheran este din ce în ce mai neliniştit de situaţia internă şi a menţionat curajul femeilor iraniene. El s-a declarat îngrijorat de perspectivele creşterii violenţelor dintre israelieni şi palestinieni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Președintele Chinei, surprins și nemulțumit de performanța slabă a soldaților ruși. Șeful CIA: Prietenia dintre Xi şi Putin nu este "total fără limite"